Sponsoren gezocht voor kindermiddag gehandicapte kinderen

Algemeen
Kinderen kunnen onbezorgd en veilig spelen.
Kinderen kunnen onbezorgd en veilig spelen. (Foto: Aangeleverd)

HEILOO/REGIO – Stichting Vrienden van De Vijfhoek organiseert op zaterdag 17 juni een kindermiddag voor meervoudig gehandicapte kinderen. Om de kinderen en hun ouders/verzorgers en broers/zussen van een onbezorgde en gezellige middag te kunnen voorzien zijn sponsoren gezocht.

Door Roxanne Borgman

Zo’n 25 jaar geleden is het alweer toen Diana Bos, begeleider bij de Vijfhoek, met haar man Edwin en echtpaar Kees en Lia de eerste kindermiddag organiseerde. Het begon klein met een barbecue, een springkussen, een huifbed en een pony. Het was vooral de bedoeling om haar gehandicapte zoon, die naar de Vijfhoek ging, en andere kinderen een onbezorgde en gezellige middag te bezorgen, wat voor kinderen met een handicap en hun familie geen gemakkelijke opgave is. De kindermiddag sloeg aan en is verworden tot een traditie die elk jaar terugkeert.

‘Niemand kijkt je kind raar aan’

Dit jaar wordt de kindermiddag georganiseerd op Camping de Boekel. Daar is ruimte om de kinderen op te vangen en er is een afgebakend terrein om de kinderen vrijheid en veiligheid te bieden om zorgeloos te kunnen spelen. “Niet alleen voor de kinderen is het fijn,” vertelt Diana, “ook ouders, verzorgers en broertjes en zusjes worden even ontzorgd op zo’n middag. Ze kunnen ervaringen met elkaar uitwisselen, van elkaar leren, en wat vooral belangrijk is, is dat niemand raar naar je kind kijkt.” Juist dit laatste vindt Diana erg belangrijk. “In het gewone leven, als je naar de Efteling of een attractie gaat, dan kijken de mensen altijd raar naar je kind. Hier kunnen ze gewoon zijn wie ze zijn. Niemand kijkt raar op als ze plotseling een brul geven of een epileptische aanval krijgen.”

Sponsoren

De kindermiddag moet een onvergetelijke dag worden door diverse attracties en speelmateriaal aan te bieden die natuurlijk geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Zo komt er een treintje waar nu ook kinderen in een rolstoel in mee kunnen rijden en kunnen de kinderen huifbedrijden. Daarnaast komt er een draaimolen, springkussen, een ballenbak, worden er diverse spelletjes gedaan, wordt er geschminkt en zijn er hapjes en drankjes. “De middag is voor de kinderen en hun gezinsleden gewoon gratis,” zegt Diana, “maar om dat voor elkaar te krijgen hebben we natuurlijk wel sponsoren nodig.” 

Bij elkaar hoopt de Vijfhoek zo’n 5000 euro op te kunnen halen. Iedereen die een bijdrage wil doen om de kindermiddag mogelijk te maken, kan een donatie doen naar Stichting Vrienden van de Vijfhoek [NL41RABO 0396 4595 60] onder vermelding van Kindermiddag Vijfhoek.

Aanmelden

De kindermiddag is niet alleen voor kinderen van de Vijfhoek. Jeugdigen tot 18 jaar met een meervoudige handicap en hun ouders/verzorgers en broers/zussen uit de regio Heiloo zijn welkom op de kindermiddag op Camping de Boekel in Akersloot. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage is gewenst. De middag is op zaterdag 17 juni van 12:00 tot 17:00 uur en wordt verzorgd door tientallen vrijwilligers die zorgen voor een veilige speelomgeving. Aanmelden en meer informatie kan via Diana Bos: kindermiddagvijfhoek@gmail.com.

Huifbedrijden