Dement of gewoon vergeetachting? Krijg antwoord in de GeheugenHuiskamer

Zorg
Dementie of gewone ‘ouderdoms-vergeetachtigheid’, dat is voor sommige ouderen een vraag.
Dementie of gewone ‘ouderdoms-vergeetachtigheid’, dat is voor sommige ouderen een vraag. (Foto: GeheugenHuiskamer)

HEILOO - Sinds de GeheugenHuiskamer in oktober haar deuren heeft geopend in Heiloo, weten al veel mensen de weg ernaartoe te vinden. Een vraag die regelmatig terugkomt is bijvoorbeeld of er sprake is van dementie of gewone ‘ouderdoms-vergeetachtigheid’. Ook zijn er mantelzorgers die hun partner passiever zien worden, de fut is eruit. Hoe kan je iemand stimuleren toch weer iets te ondernemen en is het dan nog wel veilig?

Bij de GeheugenhuisKamer kun je vanaf half 10 binnenkomen voor een kop koffie en kun je eventuele vragen stellen. Dat kan individueel maar je kunt ook aanschuiven aan de grote tafel waar veel tips onderling worden uitgewisseld.

Rond half 11 beginnen we met een activiteit, steeds wisselend, om de hersenen te trainen en fit te houden. Bijvoorbeeld op 13 februari, dan halen we herinneringen op uit Heiloo m.m.v. Oud Heiloo en op 27 februari hebben we een aantal breinkrakers klaar staan. Het actuele programma vindt u HIER op 

De GeheugenHuiskamer in het Trefpunt is elke maandag open van 09.30 - 12.30 uur. Je kunt binnenkomen wanneer je wilt, alleen of samen met je partner, voor een enkele vraag of gezellig de hele ochtend.