Het reizend Leercircus is op het plein neergestreken

Nieuws
De stelling van het Leercircus is imposant op het plein.
De stelling van het Leercircus is imposant op het plein. (Foto: Tom van Ooijen)

Het Brinkplein in Hoek van Holland staattot en met 21 april in het teken van het Reizend LeerCircus plaats. Bereid je voor op een bijzonder festijn!

 
Het belooft een veelzijdige ervaring te worden met verschillende activiteiten. Op donderdag 18 april luister je in een VerhalenCafé naar authentieke verhalen van Hoekenezen, begeleid door muziek en theater. Tijdens een bijeenkomst op vrijdag 19 april kan je vanaf 17.00 uur kennismaken met alle kunstenaars, fotografen en creatieve geesten die meewerken aan het Reizend LeerCircus en zal HoCaTo om 19.24 uur één van haar, speciaal voor het Leercircus ingestudeerde , sketches spelen. Voorafgaanmd zal de Eerste Hoekse Accordeonvereniging het plein muzikaal van 17.45 tot 18.00 uur opluisteren.

In het weekend staan meer korte optredens op het programma door HoCaTo. Dit belooft een bijzondere voorstelling te worden met humor en ernst over de dynamiek van buurtgemeenschappen. HoCaTo is zaterdag ongeveer tussen 19.50 en 20.50 uur actief, zondag tussen 14.20 en 15.20 uur. Het Leercircus wordt zondag om 17.00 uur muzikaal afgesloten door Muziekvereniging Rotterdam aan Zee.
 

Overdag is ook genoeg te beleven tijdens de week dat het LeerCircus op het Brinkplein is te vinden. Bewonder kleurrijke schilderijen, gedichten en foto’s gemaakt door lokale kunstenaars en dichters. 

Op zaterdagmiddag 20 april staat een speciale workshop op het programma, geleid door dorpspsycholoog Annelies van Zwieten: tijdens het samen maken van bloemstukken leer je hoe je de banden met je buren kunt versterken. Bespreek openhartig hoe je kunt omgaan met eventuele ongemakken in de buurt, zoals geluidsoverlast, en ontdek nieuwe manieren om in harmonie samen te leven. Kortom een bijzondere week die je kijk op je medebewoners zal verbreden en waar nieuwe verbindingen kunnen ontstaan.