programma 4 mei herdenking 2024

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

Op zaterdag 4 mei worden in Hoek van Holland weer de slachtoffers herdacht van 1940 tot heden, die hun leven gaven tijdens oorlogshandelingen en vredesoperaties in Nederland en daarbuiten.

Programma 4 mei herdenking 2024

Het volledige programma voor 4 mei ziet er als volgt uit:

19.00 - 19.20 uur Kranslegging bij monument Pastoor Onderwater op het plein van de H. Egbertuskerk aan De Cordesstraat met muziek van Oecumenisch koor Together (zingt ‘From a distance’, ‘Kyrië’ en ‘One voice’) en declamatie (voordracht gedicht ‘Reik elkaar de hand’ van en door Tom van Ooijen).

19.25 - 19.35 uur Stille tocht vanaf de H. Egbertuskerk aan De Cordesstraat naar de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhofweg.

19.35 - 20.20 uur Herdenking op de Algemene Begraafplaats.

Lied ‘Amazing Grace’ door Jeanette Smits (bagpiper) en harmonievereniging RAZ.

Opening door Jacco van Dam, voorzitter van de Dorpsraad Hoek van Holland.

Lied ‘Remembrance Day’ door harmonievereniging RAZ, Oecumenisch koor ‘Together’ en Tom van Ooijen.

Declamatie (voordracht gedicht ‘Playlist’ van en door Ed van Berkel).

Kranslegging met muziek van Oecumenisch koor ‘Together’ (zingt ‘You raise me up’) en harmonievereniging RAZ (speelt ‘Bist du bei mir’, ‘Hymne 28’ en ‘Hymne 63’)

The Last Post door Dick Vermeulen

Twee minuten stilte

Eerste en zesde couplet Wilhelmus

Lied ‘An Irish blessing’ door Oecumenisch koor ‘Together’

Voordracht gedicht ‘Stil’ van Tanja Helderman door Amy (Jozefschool) namens de drie Hoekse basisscholen.

Lied ‘The rose’ door Oecumenisch koor ‘Together’

Bloemlegging Hoekse kinderen en defilé met muziek van harmonievereniging RAZ (speelt ‘Sarabande’, ‘Dzis do Ciebie przyjsc nie moge’, ‘Menuet from Berenice’ en ‘The Young Amadeus’)

Koffie en thee in de aula op de begraafplaats

Met medewerking van de leden van de Scouting, de veteranen van de Erewacht, Joy van Daalen (INOVA), Dyano Fonseca (De Driemaster), de medewerkers van EHBO Hoek van Holland, de verkeersregelaars van de politie en de medewerkers van de Algemene Begraafplaats Hoek van Holland. 

Oecumenisch koor ‘Together’ staat onder leiding van dirigent en pianist Peter Dingemanse. Harmonievereniging RAZ staat onder leiding van dirigent Peter Habraken.