Oude Glorie opent deur in nieuw seizoen in Wieringerwerf

Nieuws
Gereedschappen, machines én verhalen.
Gereedschappen, machines én verhalen. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - Al vele jaren weten vele mensen de Oude Glorie te vinden. Zaterdag 4 mei stelt piet Zeeman de deur weer voor u open van 13.00 tot 17.00 uur. Dit jaar zal er maar een de deur open gezet worden van mei tot en met oktober.

Omdat Gerrit Roza is gestopt na ruim 13 jaar en ook Gerrit Waaiboer is gestopt, blijft Piet Zeeman over. De club zelf houden ze wel aan. Heel veel jaren waren de mannen met hun hobby bezig: het verzamelen van gereedschappen, machines én verhalen. Al vanaf 2011 werd verslag gedaan van hun bezigheden. Helaas is er niet voor iedereen een opvolger en blijft er niets anders over dan stoppen. Dat is erg jammer. Ondertussen hebben ze afscheid moeten nemen van Theo Janssens en Kommer Klok; dé motor achter de schermen van Oude Glorie samen met Piet Zeeman en Gerrit Roza. Je  kunt bij Piet Zeeman terecht voor zijn prachtige verhalen want die heeft hij. Oude auto’s, ruituigen, oude foto’s, kachels en potten en pannen zijn bij hem te zien. Vele bezoekers vergapen zich aan de hoeveelheid aan spullen die uit grootmoederstijd stammen. Petroleumstelletjes, sigarenplanken, wasborden, telefoons en koffiemolens maar ook eggen, sorteermachines, dorskasten en ploegen. 

In Wieringerwerf-Zuid aan de Havenweg 11, heeft Piet een prachtige showroom waar alles keurig opgesteld staat. Hier en daar staan er bordjes bij met uitleg over het product. De ploegen en zelfbinders staan nu te rusten in de schuur ze mogen van hun oude dag genieten. Tegenwoordig gebruiken ze prachtige grote machines die veel sneller het doel bereiken. Bij Piet Zeeman staan prachtige tractoren voornamelijk van John Deere. Zeeman was voorheen de leverancier van deze prachtige machines. Van zijn werk heeft hij nu zijn hobby gemaakt. Ze staan keurig opgepoetst in de showroom. Piet vertelt graag over zijn materieel.

Iedere eerste zaterdag van de maand mei t/m oktober geopend. De datums: 4-5, 1-6, 6-7, 3-8, 7-9 en 5-10. Zaterdag 4 mei geopend van 13.00 - tot 17.00 uur. Piet Zeeman Havenweg 11 Wieringerwerf-Zuid. Toegang gratis en genoeg parkeergelegenheid.