Eigen bus voor stichting AyúdaMe in Hoorn

Algemeen
Vrijwilligers van Stichting AyúdaMe zijn blij met de nieuwe bus mét logo.
Vrijwilligers van Stichting AyúdaMe zijn blij met de nieuwe bus mét logo. Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN - Stichting AyúdaMe zet zich in voor de minderbedeelden in Westfriesland en maakt mensen blij met onder andere kleding, levensmiddelen en huisraad, maar biedt bijvoorbeeld ook administratieve ondersteuning. Deze maand bestaat de stichting precies vijf jaar. Met de komst van een eigen bus, voorzien van het logo van de stichting, kunnen spullen nu makkelijker naar de mensen worden gebracht. “Een langgekoesterde wens gaat hiermee in vervulling”, laat Urmie, voorzitter van Stichting AyúdaMe, weten.

Langgekoesterde wens gaat in vervulling

Naar aanleiding van het artikel dat 8 september op de voorpagina van deze krant stond, heeft Stichting AyúdaMe veel positieve reacties en telefoontjes ontvangen. “Mensen doneren graag aan ons, omdat zij het fijn vinden dat hun spullen goed terechtkomen. Alleen al de afgelopen twee weken hebben we twee bankstellen, koelkasten, wasmachines, een magnetron en nog veel meer opgehaald. We zijn naarstig op zoek naar een geschikte ruimte om de spullen tijdelijk op te slaan. Aan materiële donaties dus geen gebrek, maar financiële donaties zijn ook heel welkom. Onze doelgroep heeft namelijk vaak weinig te besteden. De brandstofkosten kunnen ze vaak niet betalen. Alle vaste lasten komen voor onze eigen rekening en aangezien wij het van donaties moeten hebben, is alles van harte welkom.”

De stichting heeft met de nieuwe bus al heel wat afhaal- en bezorgopdrachten in de planning staan. “De afgelopen jaren hebben we ons altijd kunnen redden met privé-auto’s en een gammele aanhangwagen. Met deze nieuwe bus kunnen we efficiënter werken en nóg meer spullen bij de mensen thuis brengen. Heel fijn, want vervoer is voor onze doelgroep vaak een probleem. Daarnaast kunnen we met onze bus huisraad ophalen door heel Nederland. Mensen die thuis nog spullen hebben die nog bruikbaar zijn, kunnen ons dat altijd laten weten. Met name witgoed, zoals wasmachines en koelkasten, is heel welkom.” De bus wordt dus al volop gebruikt. “En we worden nu ook herkend”, lacht Urmie. “Vandaag nog sprak een mevrouw mij aan. Ze had het artikel in de krant gelezen en nu ziet zij ons met de bus rondrijden. Het is fijn dat onze herkenbaarheid wordt vergroot, want velen hadden nog nooit van ons gehoord.”

Naast spullen zijn ook vrijwilligers heel welkom bij Stichting AyúdaMe. “Mensen die voor ons spullen willen sorteren of spullen willen ophalen of wegbrengen, kunnen zich bij ons melden.” Interesse? Vul het contactformulier in op www.stichtingayudame.nl/contact/ . Het bezoekadres is Dampten 16 in Hoorn (uitsluitend op afspraak). Telefoon: 06-21187674.

Wie de stichting financieel een steuntje in de rug wil geven, kan dat doen via rekeningnummer NL05 RABO 0323 9887 92 t.n.v. Stichting AyudaMe. “Onze dank is groot!”, benadrukt Urmie.