LEGO-kerstspeurtocht in Hoorns museum

Uitgaan
Ga in het museum op zoek naar de LEGO-kerstmannen, zoek de kerstboompjes en kleur de kerstballen in de juiste kleur.
Ga in het museum op zoek naar de LEGO-kerstmannen, zoek de kerstboompjes en kleur de kerstballen in de juiste kleur. Foto's: aangeleverd

HOORN - Ga deze winterperiode op zoek naar kerstmannen en -bomen van LEGO in het nostalgische Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Behalve een succesvolle LEGO-tentoonstelling in drie zalen heeft het museum van 10 december 2023 tot en met 7 januari 2024 een LEGO-kerstspeurtocht die leuk is voor jong en ouder. In feite is het hele museum in kerstsfeer want de oude huiskamers, keukens en winkelinterieurs staan ook vol ouderwetse kerst-objecten.

Historische kerstboomverlichting, nostalgische kerstmuziek, oude kerstboeken en -tijdschriften, antieke kerstballen en veel meer zorgen voor een sfeervolle wintertijd in het Museum van de 20e Eeuw. Overal staan kerstbomen en kerststallen en in het MuseumCafé drink je lekkere chocolademelk of neem je een warm broodje.

Kerstman in bad?

Zie je dat nu echt? Een Kerstman in bad? Het LEGO-kerstmannetje baddert in het ouderwetse lavet, een soort bad, naast de jaren-60-kamer. In de jaren-20-huiskamer ligt kerstbladmuziek op het harmonium en in de speelgoedzaal zijn zelfs Kerst Happy Meal-speeltjes te zien. Op de oude televisietoestellen zijn nostalgische kerstfragmenten terug te zien.


Speurtocht

De gratis LEGO-Kerst-Speurtocht is aantrekkelijk voor kinderen en hun (groot)ouders. Ga op zoek naar de LEGO-kerstmannen, zoek de kerstboompjes en kleur de kerstballen in de juiste kleur. Als je alle kerstballen hebt gekleurd is er een lekkere verrassing.

Meer informatie: www.museumhoorn.nl . Op de website staat ook informatie over het gratis pendelbusje van het museum.