Laadpalen in Kaag en Braassem: hier vind je ze

Auto
Waar staan de laadpalen in Kaag en Braassem?
Waar staan de laadpalen in Kaag en Braassem? (Foto: Adobe Stock)

KAAG EN BRAASSEM - Steeds meer inwoners van Kaag en Braassem kiezen voor elektrisch rijden, met het oog op een duurzamere toekomst. Maar waar in Kaag en Braassem vind je laadpalen? Hieronder vind je een overzicht. 

Volgens onderzoek van Independer groeit het aantal Nederlanders dat voor een elektrische auto kiest harder dan dat er nieuwe laadpalen beschikbaar komen. In Kaag en Braassem wonen op dit moment ongeveer 28.000 inwoners. Dat komt neer op 7,5 laadpalen per 1000 inwoners. 

Nederland doet het goed in Europa wat betreft snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo kun je volgens de ANWB bij meer dan 3200 stations snelladen. In België zijn er bijvoorbeeld 800 snellaadpunten, alhoewel Duitsland en Frankrijk dan weer op ons voorlopen.

Ruim 200 laadpalen in Kaag en Braassem 

In Kaag en Braassem vind je momenteel 210 laadpalen. Maar de grote vraag is: waar staan deze laadpalen?

Op deze handige kaart van Oplaadpalen.nl kun je gemakkelijk de laadpalen Kaag en Braassem opzoeken om jouw elektrische voertuig kunt opladen.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Goedkoopste laadpalen in Kaag en Braassem

Wie een elektrische auto heeft, wil hem natuurlijk opladen bij de goedkoopste laadpaal. De tarieven in Kaag en Braassem verschillen nogal. De gemiddelde prijs per Kwh tijdens het laden van je auto €0,32 in Kaag en Braassem.

Bron: Independer

Laadpaal aanvragen Kaag en Braassem

In de gemeente Kaag en Braassem neemt de behoefte aan elektrische auto’s snel toe en dus ook de behoefte aan extra laadpalen. Je kunt bij verschillende marktpartijen een laadpaal aanvragen voor het opladen van jouw elektrische voertuig. Een exacte locatie van de laadpaal wordt in overleg met de marktpartij en de gemeente vastgesteld. Je komt in aanmerking voor een laadpaal wanneer je aan deze punten voldoet:

  • Je kunt geen laadpaal plaatsen op eigen terrein.
  • Je woont of werkt in de gemeente Kaag en Braassem.
  • Je kunt de auto niet opladen in een parkeergarage.
  • Binnen 200 meter van het woonadres staat nog geen laadpaal.
  • Je bent in het bezit van een elektrisch voertuig.
  • Je rijdt minimaal 10.000 kilometer per jaar elektrisch.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda