Laadpalen in Alphen aan den Rijn: hier vind je ze

Auto
Waar vind je de laadpalen in Alphen aan den Rijn?
Waar vind je de laadpalen in Alphen aan den Rijn? (Foto: Adobe Stock)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Steeds meer Alphenaren kiezen voor elektrisch rijden en houden rekening met een duurzame toekomst. Maar waar staan de laadpalen? In dit artikel vind je een overzicht van de laadpalen in Alphen aan den Rijn. 

Volgens onderzoek van Independer groeit het aantal Nederlanders dat voor een elektrische auto kiest harder dan dat er nieuwe laadpalen beschikbaar komen. In Alphen aan den Rijn zijn er op dit moment 12,6 laadpalen per 1000 huishoudens. In 2020 waren dit nog 6,6 laadpalen per 1000 huishoudens. 

Toch doet Nederland het goed in Europa als je kijkt naar laadpunten voor elektrische auto’s. Zo kun je volgens de ANWB bij meer dan 3200 stations snelladen. In België zijn dit er bijvoorbeeld 800. Dat doet ons kleine kikkerlandje toch goed.

Meer dan 300 laadpalen in Alphen aan den Rijn 

In Alphen aan den Rijn vind je op het moment van schrijven 305 laadpalen. Maar waar staan de laadpalen dan precies? 

Op deze handige kaart van Oplaadpalen.nl kun je gemakkelijk de laadpalen Alphen aan den Rijn opzoeken om jouw elektrische voertuig kunt opladen.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Goedkoopste laadpalen in Alphen aan den Rijn

Wie een elektrische auto heeft, wil hem natuurlijk opladen bij de goedkoopste laadpaal. De tarieven in Alphen aan den Rijn verschillen nogal. De gemiddelde prijs per Kwh tijdens het laden van je auto €0,41 in Alphen aan den Rijn.

Bron: Independer

Laadpaal aanvragen Alphen aan den Rijn

Heb je geen plaats om een laadpaal te plaatsen op eigen terrein? Dan kun je bij verschillende marktpartijen een laadpaal aanvragen voor het opladen van jouw elektrische voertuig. De laadpaal wordt in een openbare ruimte geplaatst en dat betekent dat meerdere mensen er gebruik van kunnen maken. Je komt in aanmerking voor een laadpaal in Alphen aan den Rijn wanneer je aan deze punten voldoet:

  • Je woont of werkt in Alphen aan den Rijn.
  • Je hebt geen mogelijkheid de laadpaal op eigen terrein te plaatsen.
  • Het elektrische voertuig heeft een actieradius van minstens 50 kilometer.
  • Binnen 200 meter van het woonadres staat nog geen laadpaal.