Laadpalen in Nieuwkoop: hier vind je ze

Auto
Waar staan de laadpalen in Nieuwkoop
Waar staan de laadpalen in Nieuwkoop (Foto: Adobe Stock)

NIEUWKOOP – Een groeiend aantal inwoners van Nieuwkoop kiest voor elektrisch rijden, voor een steeds duurzamere toekomst. Maar waar in Nieuwkoop vind je de laadpalen? Hieronder staat een overzicht voor je klaar. 

Volgens onderzoek van Independer groeit het aantal Nederlanders dat voor een elektrische auto kiest harder dan dat er nieuwe laadpalen beschikbaar komen. In Nieuwkoop wonen op dit moment ongeveer 30.000 inwoners. Dat komt neer op 8,3 laadpalen per 1000 inwoners. 

Nederland is een voorloper in Europa op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. We mogen best trots zijn op ons kleine landje, want volgens de ANWB kun je bij meer dan 3200 stations zelfs snelladen. In België vind je bijvoorbeeld 800 snellaadpunten.

Meer dan 250 laadpalen in Nieuwkoop 

In Nieuwkoop vind je momenteel ongeveer 250 laadpalen. Maar de grote vraag is: waar kun deze laadpalen vinden? 

Op deze handige kaart van Oplaadpalen.nl kun je gemakkelijk de laadpalen Nieuwkoop opzoeken om jouw elektrische voertuig kunt opladen.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Goedkoopste laadpalen in Nieuwkoop

Wie een elektrische auto heeft, wil hem natuurlijk opladen bij de goedkoopste laadpaal. De tarieven in Nieuwkoop verschillen nogal. De gemiddelde prijs per Kwh tijdens het laden van je auto €0,43 in Nieuwkoop.

Bron: Independer

Laadpaal aanvragen Nieuwkoop

In Nieuwkoop worden openbare laadpalen geplaatst door marktpartijen. Je kunt bij verschillende marktpartijen een laadpaal aanvragen voor het opladen van jouw elektrische auto. Een exacte locatie van de laadpaal wordt in overleg met de marktpartij en de gemeente vastgesteld. Je komt in aanmerking voor een laadpaal wanneer je aan deze punten voldoet:

  • Je hebt geen eigen (bedrijfs)parkeerterrein.
  • Het elektrische voertuig heeft een actieradius van minstens 50 kilometer.
  • Binnen 200 meter van het woonadres staat nog geen laadpaal.
  • Je woont of werkt in de gemeente Nieuwkoop en kunt dit aantonen.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda