Sogges in Avenhorn viert éénjarig bestaan

Algemeen
Een deel van het team vrijwilligers dat zich inzet voor Sogges.
Een deel van het team vrijwilligers dat zich inzet voor Sogges. (Foto: aangeleverd)

“De winkel van Sogges viert tijdens de midzomerweek van 22 tot en met 26 juni haar eerste jubileum”, laat Jolanda Exalto van team Sogges weten. “Vorig jaar op 25 juni opende Sogges voor het eerst haar deuren.”

In de maand juni staat de winkel in het teken van het EK-voetbal en Vaderdag. De winkel is oranje gekleurd en voor vader staan mooie presentjes op de stelling. Niet vergeten: zondag 20 juni is het Vaderdag. Verras je vader met een geweldig cadeau.

Meer versoepelingen

“Wat een heerlijke tijd gaan we tegemoet vooral nu er steeds meer versoepelingen plaatsvinden”, zegt Jolanda. Was onze winkel in mei roze gekleurd, gaan we in juni, u heeft het vast al gesignaleerd, naar oranje. Maak er een mooi feestje van voor de televisie met allerlei oranje voetbalfan-artikelen die volop bij ons in de winkel staan.”

Midzomerweek

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar en wordt er, vooral in Scandinavië, Midzomernachtfeest gevierd. “Wij houden het op de Midzomerweek en verruimen de openingstijden van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 juni. Die dagen zijn we geopend tot 16.30 uur. We zorgen ervoor dat u helemaal in zomerstemming komt en leuke artikelen kan kopen voor het strand, het zwembad, de camping of de tuin. En dan is het ook nog feest bij ons, want in diezelfde week vieren wij ons éénjarig bestaan!”

Dankbaar

Het jaar is omgevlogen voor team Sogges, waarvan Maria Braas een belangrijke motor is voor het team. “We maakten zoveel mee, hebben veel geleerd en zagen zoveel mensen voorbij komen in de winkel. En niet te vergeten: heel veel mensen leverden spullen aan op West 49A. Een groot gevoel van dankbaarheid geeft het ons. Dankbaar voor alle gulle gestes, dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers en dankbaar dat we Bake for Life kunnen ondersteunen.”

Bake for Life

De stichting Bake for Life bestaat dit jaar 22 jaar en initiatiefnemer Marleen Pater zorgde ook voor de start van Sogges. Het doel van de stichting is de kwetsbare mensen in Afrika de mogelijkheid te bieden om via werk de armoede te ontvluchten. Met kennis van het bakkersvak en in samenwerking met lokale partners realiseren de vrijwilligers bakkerijen waarvan het effect verder reikt dan de direct betrokkenen. Van opleiding tot een passende functie in de bakkerij. De stichting biedt mensen de kans om zich te ontwikkelen. Door de jaren heen organiseerde de vrijwilligers verschillende initiatieven en evenementen om de stichting te blijven voeden, het mooie werk te blijven uitvoeren en als stichting verder te ontwikkelen.

Tikkie West-Fries

De winkel werd vorig jaar ‘Sogges’ (West-Fries voor ’s ochtends) gedoopt, omdat de winkel alleen in de ochtend is te bezoeken. Maar voor de Midzomerweek is de winkel langer open. Wie nog nooit een bezoekje heeft gebracht in de winkel, is van harte uitgenodigd om binnenkort eens langs te komen. In de winkel staat een grote diversiteit aan mooie spullen, maar ook zijn leuke cadeautjes verkrijgbaar voor elke gelegenheid. En alles is voor het goede doel.

Schuur opruimen

Nog geen grote schoonmaak gehouden? Wie begint, vindt vast wel wat spulletjes op zolder of de schuur voor Sogges. Graag de spullen schoon en heel inleveren. Dat kan elke zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur aan West 49A in Avenhorn. Kijk op de website wat de winkel nodig heeft.

Of wordt sponsor van de stichting via www.bakeforlife.nl.

De Kringloop & kadowinkel SOGGES is gevestigd op Vijverhof 36 in Avenhorn. Van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 13.00 uur, behalve in de Midzomerweek.

Meer informatie is te vinden op www.sogges.nl

Zoveel leuke producten zijn er in de winkel te vinden.