Mevrouw T.J. Komen-Heijs, burgemeester Bonsen, de heer C.J. Grooteman en mevrouw M. van Ginkel-Koelewijn.
Mevrouw T.J. Komen-Heijs, burgemeester Bonsen, de heer C.J. Grooteman en mevrouw M. van Ginkel-Koelewijn. (Foto: Gemeente Koggenland)

Lintje voor mevrouw Komen en Van Ginkel en meneer Grooteman uit Koggenland

Algemeen

Drie Koggenlanders ontvingen dinsdag 26 april een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Monique Bonsen: “Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor de samenhang in onze dorpen en zij verzetten ongelofelijk veel werk.” De burgemeester reikte aan Trudy Komen-Heijs en Maria van Ginkel-Koelewijn de versierselen uit van Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Cor Grooteman is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Trudy Komen (62) uit Obdam is al meer dan achttien jaar een zeer gedreven en enthousiaste vrijwilliger. Zij zet zich in als coördinator voor het Rode Kruis en ze is elk jaar collectant voor ongeveer negen goede doelen. Ook was mevrouw Komen een paar jaar als vrijwilliger actief voor het COA om asielzoekers taalbeheersing bij te brengen. Voor de fietsploeg Voel je Top van Esdégé Reigersdaal is zij van groot belang. In dit project is zij gekoppeld aan een deelnemer met een verstandelijke beperking met wie zij samen fietst. Hierdoor krijgen de deelnemers zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Voor de R.K. Victorparochie heeft mevrouw Komen creatieve acties opgezet om geld in te zamelen, voor o.a. het project Jongeren voor Afrika. Nog steeds is mevrouw Komen betrokken bij de R.K. Victorparochie. Vanaf 2014 is mevrouw Komen vrijwilliger bij hulporganisatie Dorcas, o.a. als contactpersoon en collectant. Daarnaast hielp ze bij het verzorgen van voedselacties en het verzamelen van kleding. Ook maakt mevrouw Komen zich belangeloos hard voor kleinschalige acties, goede doelen en haar naaste medemens. Haar omgeving noemt haar bescheiden, met een groot hart en een tomeloze inzet. Gemiddeld besteedt mevrouw Komen ongeveer 24 uur per week aan vrijwilligerswerk.

Cor Grooteman (75) uit Avenhorn heeft zich bijna 40 jaar (1979 – 2020) ingezet als bestuurslid voor de Westerkoggeflora, een bloemenshow in gemeente Koggenland. Hij verrichtte diverse functies, zoals penningmeester en sponsorwerver. Tevens is de heer Grooteman nauw betrokken geweest bij de oprichting van de show. De heer Grooteman wordt beschreven als een sociaal vaardig en maatschappelijk betrokken persoon en een verbinder. De heer Grooteman is lange periodes van steeds minimaal tien jaar bestuurlijk actief (geweest) bij diverse verenigingen. Onder meer op het gebied van belangenbehartiging in de bloembollensector, groenvoorziening en de land- en tuinbouw. De heer Grooteman krijgt veel waardering voor zijn positieve visie en oplossingen met draagvlak. Daarbij heeft hij naast de gezamenlijke doelstellingen ook oog voor het individuele belang. De heer Grooteman wordt beschreven als een warme persoonlijkheid en een behulpzaam persoon, die altijd voor iedereen klaarstaat. Gemiddeld werkt de heer Grooteman ongeveer 24 uur per week als vrijwilliger.

Maria van Ginkel (70) uit Ursem zet zich sinds 1997 in als voorzitter voor de EHBO-vereniging Ursem. Sinds 2013 is zij actief als consulent voor Het Oranje Kruis, waarbij zij de kwaliteit van de EHBO-examens bewaakt. Mevrouw Van Ginkel geeft sinds 2000 op twee basisscholen praktijkles EHBO voor de groepen 8. Sinds 2009 is zij actief als coördinator en collectant voor Alzheimer Nederland. Tevens heeft mevrouw Van Ginkel gedurende 14 jaar de functie van voorzitter en penningmeester van het collecteteam voor KWF Kankerbestrijding bekleed. Vanaf 1979 is mevrouw Van Ginkel samen met haar echtgenoot nauw betrokken bij de organisatie van diverse evenementen van de MG Car Club Holland, zoals de jaarlijkse MG informatie- en onderdelendag. Tot slot is mevrouw Van Ginkel sinds 2008 bestuurslid van de Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden. Zij houdt zich bezig met de ledenadministratie en bezoekt daarnaast jubilarissen en beheert materialen die bij mevrouw Van Ginkel thuis opgeslagen zijn. Tevens is mevrouw Van Ginkel actief als EHBO’er tijdens de jaarlijkse fuchsiadagen en -weekenden. Terugkerend wordt haar sociale en verbindende karakter benadrukt. Mevrouw Van Ginkel wordt beschreven als een verantwoordelijk en maatschappelijk betrokken persoon, met een warme persoonlijkheid. Gemiddeld besteedt mevrouw Van Ginkel ongeveer 26 uur per week als vrijwilliger.

Gefeliciteerd namens De Koggenlander.

Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
Aanpak overlast recreatieterrein De Leijen Hensbroek Algemeen 27 jun, 15:58
Afbeelding
Zonnebloem, afdeling De Goorn, naar Kwiek’78 Algemeen 27 jun, 15:00
Afbeelding
Uitreiking cheque Festival Obdam voor Oekraïne Algemeen 27 jun, 12:41
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
Kinderuitjes in de gemeenten Koggenland, Medemblik en Opmeer Algemeen 22 jun, 13:12
Afbeelding
Wéér een stap dichter bij mooie speeltuinen in Hensbroek Algemeen 22 jun, 09:35
Afbeelding
Parochianen in De Goorn zwaaien pastoor Nico Knol uit Algemeen 21 jun, 13:21
Afbeelding
‘Auto te water na uitwijkmanoeuvre’ 112-nieuws 20 jun, 22:55
Afbeelding
Positief resultaat Koggenland jaarrekening 2021 Algemeen 20 jun, 13:15
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Koggenland

Op Rodi Koggenland volg je het laatste nieuws uit Koggenland. Rodi Koggenland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Koggenland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Koggenland in je mailbox.