Aat van der Gragt wordt als eerste geïnterviewd door Ed Dekker.
Aat van der Gragt wordt als eerste geïnterviewd door Ed Dekker. (Foto: aangeleverd)

‘Dorpsontmoetingen van dorpsraad Hensbroek-Wogmeer

Algemeen

“Wat hebben we dat twee jaar lang gemist, die dorpse gezelligheid”, zegt Cobi van de Gragt, bestuurslid van de dorpsraad Hensbroek-Wogmeer. “Nu kan dat weer: elkaar ontmoeten, elkaar spreken, elkaar zien. De dorpsraad heeft daarom iets nieuws opgezet. Dorpsontmoetingen heet het nieuwe initiatief.”

De dorpsraad Hensbroek-Wogmeer bestaat momenteel uit: voorzitter Cris Bakker, secretaris Nicole van Stokkum, penningmeester Terry Zwagerman en bestuursleden Cobi van der Gragt, Thomas Mak en Victor de Rooi. Ze staken de koppen bij elkaar, op zoek naar een mogelijkheid om hun dorpsgenoten tot elkaar te brengen in een luchtige opzet en een gemoedelijke sfeer. “Je verbonden voelen met anderen, dat is wat de dorpsraad wil bereiken met de Dorpsontmoetingen. Omdat de kerkelijke bijeenkomsten in Hensbroek vervielen, betekent het dat het samenzijn van de inwoners op die dag ook vervalt. Wij weten dat die bijeenkomsten de plaatselijke binding versterkt. En de coronaperiode heeft toch veel losgekoppeld wat voorheen gewoon was. Dat is jammer en die saamhorigheid willen we weer terug.”

Onderlinge activiteiten

De dorpsontmoetingen vinden één keer per twee maanden plaats en de eerste keer wordt gehouden op 18 september van 10.30 tot ongeveer 12.30 uur. “Vanaf het eerste moment, sinds ons overleg, is onze opzet om de gastheren en gastvrouwen van onze kernen bij de ontmoetingen te betrekken. En natuurlijk zetten zij graag hun deur open voor dit mooie initiatief. Dit kan een aanzet zijn voor andere onderlinge activiteiten. De eerste dorpsontmoeting vindt plaats in de Hensbroeker kerk, aan Kerkweg 2. Vervolgens een samenzijn in café Het Wapen van Wogmeer, Wogmeer 57. Dan in het café Het Springende Paard, aan Dorpsweg 90 en de vierde locatie is dorpshuis De Oude School, aan Dorpsweg 70 in Hensbroek. Iedereen is natuurlijk van harte welkom. Even lekker bijpraten met een kop koffie of thee met wat lekkers.”

Interview met dorpsgenoten

De gastheer van de Hensbroeker kerk kreeg van de dorpsraad de gelegenheid om een bekende uit te kiezen als gast van Dorpsontmoetingen. Geboren en getogen Hensbroeker Aat van der Gragt is uitgekozen om in ‘the spotlight’ te staan. “Natuurlijk geven we het Wapen van Wogmeer ook gelegenheid tot het aanbrengen van een plaatselijke bekendheid”, zegt Cobi. “Tijdens elke bijeenkomst interviewt Ed Dekker een bekende Hensbroeker of Wogmeerder. Een ‘kwartiertje’ praten over zijn of haar leven en over de dorpen.”

Vrije inloop

Aanmelden is helemaal niet nodig, want zegt Cobi: “Om de inloop gastvrij te houden, willen we dat niet doen. Wellicht kunnen of moeten we onze opzet bijstellen uit de ervaring die we nu opdoen. De tijd zal het leren.” 

De data van de volgende Dorpsontmoetingen worden later bekend gemaakt. Jong en oud is van harte welkom. De toegang is gratis dankzij financiële medewerking van de gemeente Koggenland.

Wie leuke ideeën heeft voor Dorpsontmoetingen of andere activiteiten, kan die kenbaar maken bij de dorpsraad via drhensbroekwogmeer@gmail.com.

Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Stop die weggooicultuur en kom naar het Repair Café in Obdam Algemeen 22 nov, 13:30
Afbeelding
Inzameling op 26 november voor Voedselbank in Obdam Algemeen 22 nov, 11:20
Afbeelding
Jaarvergadering en jubileumfeest club van 100 RKEDO in De Goorn Sport 22 nov, 10:44
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Auto te water langs de Venneweg in Berkhout 112-nieuws 17 nov, 15:12
Afbeelding
Revue Niets is wat het lijkt in Café De Ridder in Berkhout Verenigingen 17 nov, 10:00
Afbeelding
Zo krijg je korting voor kaarten voor de Castle Christmas Fair Algemeen 17 nov, 09:40
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 16 nov, 16:00