In het Repair Café blijkt vaak dat kapotte apparaten best nog wel te redden zijn.
In het Repair Café blijkt vaak dat kapotte apparaten best nog wel te redden zijn. (Foto: Pexels)

Stop die weggooicultuur en kom naar het Repair Café in Obdam

Algemeen

We leven in een ware weggooicultuur en daar wil Sociaal-Cultureel Centrum in Obdam, middels het Repair Café, graag verandering in brengen. We gooien vaak spullen weg waar bijna niets mis mee is en die, na een eenvoudige reparatie, weer prima bruikbaar zijn. Elke derde woensdag van de maand, van 09.30 tot 11.30 uur, zijn er in Klaver Giant Groep Foyer van De Brink handige klusjesmannen aanwezig die met plezier proberen je kapotte spullen te repareren.

Het aanbod aan te repareren spullen varieert van kleine huishoudelijke apparaten tot het vervangen van een fietslampje. Er zijn tijdens het Repair Café bovendien twee dames aanwezig met een naaimachine. Dus, heb je kleding waar een knoopje van af is of waarvan een zoompje los zit, dan kunnen zij daarbij helpen!

Bij alle reparatie bent je zelf aanwezig en kijk mee hoe de spullen worden gerepareerd; misschien lukt het dan de volgende keer wel zelf! Het gebruik van gereedschap is gratis, evenals het advies van de deskundigen. Natuurlijk stellen zij een vrijwillige bijdrage wel erg op prijs. Het aanbieden van kapotte voorwerpen is op eigen risico, de reparateurs geven geen garantie op de reparaties en zijn niet aansprakelijk wanneer het artikel later toch niet blijkt te functioneren. De reparateurs behouden zicht het recht voor om bepaalde voorwerpen niet te repareren en zijn ook niet verplicht om gedemonteerde apparaten, die niet reparabel blijken, weer in elkaar te zetten. Artikelen die niet te repareren blijken, voer jezelf netjes af. Om lange wachttijden te voorkomen, wordt bij drukte één voorwerp per persoon bekeken, voor een volgend voorwerp sluit je dan weer achter in de rij aan.

Circulaire economie

Door kapotte spullen te laten repareren, bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare grondstoffen. Ook beperk je zo de CO2-uitstoot: door oude spullen langer te gebruiken, is er minder energie nodig voor het maken van nieuwe producten én voor de vernietiging van oude spullen. Kijk eens op https://servicepunt-circulair.nl/ wat je allemaal kan doen.

Maar bedenk in elk geval voordat je kapotte spullen weggooit, dat ze waarschijnlijk een tweede kans hebben. Kom naar het Repair Café en vraag of ze te maken zijn voor een prikkie.

Voor meer informatie over het Repair Café, kijk op www.debrinkobdam.nl

Afbeelding
STAP-regeling aangescherpt: herstart 28 februari Algemeen 7 feb, 10:28
Afbeelding
Mirjam Kaijer wint de Vrouw in de Media Award Algemeen 6 feb, 22:01
Afbeelding
Open dag bij Horizon College in Alkmaar, Heerhugowaard, Purmerend en Hoorn Algemeen 6 feb, 10:00
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 2023: overzicht stembureaus in Noord-Holland Politiek 3 feb, 15:07
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Recreatief biljarten bij seniorenvereniging WOC in Westfriesland Algemeen 2 feb, 10:00
Afbeelding
Stembureaus in de gemeente Koggenland: hier vind je ze Algemeen 1 feb, 11:13
Afbeelding
Ongeval langs N194 in Obdam 112-nieuws 31 jan, 07:38
Afbeelding
Auto te water gereden in Ursem, bestuurder ongedeerd 112-nieuws 30 jan, 11:49
Afbeelding
Botsing op rotonde in Obdam 112-nieuws 28 jan, 11:18
Afbeelding
Keurmerk voor streekomroep WEEFF Algemeen 27 jan, 11:27
Afbeelding
Afscheidsviering op 5 februari van het Dominicuskoor in De Goorn Algemeen 26 jan, 12:00
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Koggenland

Op Rodi Koggenland volg je het laatste nieuws uit Koggenland. Rodi Koggenland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Koggenland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Koggenland in je mailbox.