Het team van Sogges staat tot en met 24 december voor u klaar.
Het team van Sogges staat tot en met 24 december voor u klaar. (Foto: Robert Gieling)

Sogges in Avenhorn sluit op 24 december om 16.00 uur haar deuren

Algemeen

Spullen kan men al een tijdje niet meer aanleveren voor Sogges. De gezellige cadeauwinkel, waar al het geld ten goede komt aan Bake for Life, sluit op 24 december haar deuren. Sogges heeft de bekendheid van Bake for Life in de regio enorm vergroot. Wat uiteraard ten goede komt aan de stichting die zich inzet om mensen met een beperking in Afrika een toekomst te bieden.

“Wij gaan ons stinkende best doen om alle door iedereen zo gul aangeleverde spullen, te verkopen deze maand, zodat we afsluiten met een lege loods, een lege winkel. maar met een volle buidel geld voor Bake for Life”, laat Jolanda Exalto van Team Sogges weten. “Met Marleen Pater als initiator van Team Sogges en Maria Braas als creatieve duizendpoot maakten we een bijzondere en leerzame reis de afgelopen tijd.”

Sogges

De kringloop & cadeauwinkel opende op 25 juni 2020 haar deuren. Mensen konden hun spullen inbrengen en het team verkoopt deze spullen in de winkel voor een leuk bedrag. 100% van de opbrengst gaat naar Bake for Life. “Aan het einde van dit jaar zijn we 2,5 jaar (dertig maanden) open. In die tijd zorgde de stichting ervoor dat tijdens de coronapandemie de salarissen van de werknemers in de Afrikaanse bakkerijen doorbetaald werden. Ook hebben we een bijdrage geleverd aan de opstart ná corona door grondstoffen te sponsoren in Afrika.”

Bake for Life

De stichting Bake for Life bestaat zo’n 23 jaar. Nu de winkel dichtgaat, is het zeker niet de bedoeling dat de stichting stilstaat. “We staan overal voor open!”, zegt Jolanda enthousiast. “Dit betekent dat we onze oren en ogen open houden voor ideeën, zoals bijvoorbeeld een pop-up shop of een tuinfair; alles is mogelijk.”

Vrijwilligers

Sogges kon bestaan door de inzet van mensen die betrokken zijn en veel inzet leverden. “De afgelopen tijd zijn er steeds tussen de 30 en 35 vrijwilligers in touw geweest; mensen die in de winkel staan, die in de loods goederen van gulle gevers op zaterdagen aannamen en deze goederen op maandagen sorteerden, schoonmaakten en verpakten voor transport naar de winkel. De vrijwilligers vatten het besluit om te stoppen sportief op, maar waren ook geëmotioneerd en verdrietig. Maar zeker begripvol. Een aantal vond het een dapper besluit. Iedereen gaat de gezelligheid, de teamspirit en de contacten missen. We maken tenslotte vier partijen blij: de mensen die van hun ongebruikte spullen af willen, de vrijwilligers die met veel plezier en voldoening hun werk doen, de kopers van de tweede kans spullen, maar vooral de bakkers met een beperking in Afrika. Je wordt er toch vrolijk van als je een ander helpt!”

Sluiting

Kringloop & cadeauwinkel Sogges is nog open tot en met zaterdag 24 december. “Tot die tijd staan er, naast de reguliere collectie en cadeau artikelen, heel veel kerstspullen en leuke producten voor een gezellige oud- en nieuwjaarsviering. Denk daarbij aan spellen, glaswerk en serviesgoed. Mensen worden altijd verrast bij ons in de winkel en dat blijven we tot het einde doen! Momenteel zijn we van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur open. De winkel is zaterdag 24 december voor het laatst open tot 16.00 uur en Marleen Pater doet dan de deur definitief op slot.”

Blijf de stichting steunen

Voor Team Sogges komt op 24 december een einde aan een mooi Sogges-avontuur dat Bake for Life, maar ook de vrijwilligers, veel bracht. “We gaan op zoek naar een andere manier om Bake for Life te blijven ondersteunen. We houden uiteraard iedereen op de hoogte via https://www.bakeforlife.nl/ . Belangstellenden kunnen natuurlijk de stichting blijven steunen. Maar tot 25 december is iedereen van harte welkom in de winkel, aan Vijverhof 36 in Avenhorn.”

Meer nieuws op www.sogges.nl, Facebook en Instagram. Voor contact: soggeskringloop@gmail.com

Afbeelding
Botsing op rotonde in Obdam 112-nieuws 28 jan, 11:18
Afbeelding
Keurmerk voor streekomroep WEEFF Algemeen 27 jan, 11:27
Afbeelding
Afscheidsviering op 5 februari van het Dominicuskoor in De Goorn Algemeen 26 jan, 12:00
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Eten en film kijken voor Wonen Bij Anders in Ursem Algemeen 26 jan, 08:00
Afbeelding
Ondersteuning voor mantelzorgers in Koggenland Algemeen 25 jan, 16:29
Afbeelding
Grote Westfriesland Debat in Martinuscollege Grootebroek Algemeen 25 jan, 14:54
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 11:32
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 11:30
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:48
Afbeelding
Toename aantal auto-inbraken in onze regio Algemeen 23 jan, 14:08
Afbeelding
Politie zoekt getuigen van diefstal met geweld in Berkhout Algemeen 23 jan, 12:01
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Koggenland

Op Rodi Koggenland volg je het laatste nieuws uit Koggenland. Rodi Koggenland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Koggenland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Koggenland in je mailbox.