Inzicht in duurzaamheid met het repair café op basisschool De Ark

Algemeen
Vrijwilligers van het Repair Café leren de kinderen van De Ark alles over duurzaamheid.
Vrijwilligers van het Repair Café leren de kinderen van De Ark alles over duurzaamheid. (Foto: Aangeleverd)

HENSBROEK - Met acht man sterk zaten ze woensdagochtend 8 februari klaar voor de leerlingen van groep 4/5 van basisschool De Ark in Hensbroek. Drie dames achter de naaimachine en vijf mannen met hun gereedschap in de aanslag. Dit lokale repair café in de aula van de school is speciaal opgericht voor het thema Duurzaamheid. 

Kinderen krijgen inzicht in duurzaamheid

Deze dag mogen de kinderen langskomen met hun kapotte spullen, zoals disfunctionerende mini-robots, een rok met een gat erin en een knuffel zonder oog. De ‘repair professionals’ gaan vervolgens aan de slag om zoveel mogelijk te repareren. Weggooien hoeft niet altijd.

Schooldag van de Duurzaamheid

De Ark doet mee met de ‘Koggenlandse Schooldag van de Duurzaamheid’; een initiatief van de gemeente Koggenland, MAK Blokweer en de Schooldag van de duurzaamheid. 

Het is een actief programma waarin leerlingen echt ervaren wat duurzaamheid is er hoe je er zelf aan kunt bijdragen. Zo maken ze bijvoorbeeld een tas van oude kranten, op-en-top recycling. 

Junior Global Goals

Met dit programma leren de kinderen onder meer over de Junior Global Goals, de ‘kinderversie’ van de Sustainable Development Goals die tot 2030 wereldwijd leidend zijn om richting te geven aan een duurzame samenleving.