Koningsdag 2024 Ursem: bekijk hier het programma!

Nieuws
Koningsdag belooft ook in Ursem weer een waar feestje te worden!
Koningsdag belooft ook in Ursem weer een waar feestje te worden! (Foto: aangeleverd)

URSEM - Koningsdag belooft ook in Ursem weer een waar feestje te worden! Met veel enthousiasme is er gewerkt aan een leuk, actief en gezellig programma waarbij alle inwoners uit Ursem en omgeving mee kunnen doen.

Koningsdag 2024 Ursem

Dit jaar vindt Koningsdag Ursem plaats op de sportvelden van S.C. Dynamo aan de Pastoor van Haasterstraat 20A in Ursem. Op deze sportieve locatie kan de jongste jeugd zich vermaken met Oud-Hollandse kinderspellen. De ‘grotere’ kinderen, tot en met 88 jaar, kunnen zich uitleven op een sportlief parcours vol opblaastoestellen, zoals bungee basketball, archery tag, een klimtoren, enzovoort.

Programma

Koningsdag begint om 9.00 uur met het hijsen van de vlag en de aubade. Daarna begint de vrijmarkt, de tompoucenverkoop van bakker Koning, de spelletjes van de vrijwillige Brandweer Ursem en een loterij. Het zal een feestelijke en sportieve ochtend worden, met muziek, koffie, thee en natuurlijk gezelligheid. Om 13.00 eindigen de ochtendactiviteiten.

De tekst gaat door onder de afbeelding.


Natuurlijk kan een heerlijke oranje tompouce niet missen tijdens deze dag!  - Foto: aangeleverd

Tussen 14.00 en 14.15 uur starten de fiets- en wandelroutes, natuurlijk voorzien van een speurtocht voor de wandelroute en vragen tijdens de fietsroute. De routes kunnen deelnemers ophalen bij de kantine van S.C. Dynamo. Het middagprogramma wordt om 17.00 uur afgerond met de prijsuitreikingen van de routes in Café De Rode Leeuw aan de Walingsdijk in Ursem.  

Al met al genoeg ingrediënten om een leuke Koningsdag te vieren! Meer informatie via oranjeverenigingursem@gmail.com en Facebook.