Golfen voor de jeugd bij De Koggen in Spierdijk

Sport
Voor kinderen is golfen een leuke, uitdagende sport.
Voor kinderen is golfen een leuke, uitdagende sport. (Foto: archief Rodi Media)

Golfclub De Koggen is voor sommigen nog niet zo bekend, maar op golfbaan Spierdijk in polder Wogmeer is één van de grootste sportverenigingen van Koggenland actief met meer dan zeshonderd leden. Ook voor de jeugd heeft de club een geweldige afdeling. 

Golfclub De Koggen werkt samen met Golfschool Spierdijk. Sinds 2015 is de vereniging door de NGF ‘Committed to Jeugd’ gecertificeerd. Dat betekent dat de jeugd hier een speciaal plekje heeft, daarom is een gevarieerd jeugdprogramma opgesteld voor verschillende leeftijdsgroepen en niveaus. Zo zijn er de BogeyGroep (beginners), de PARGroep (gevorderden en talenten) en de EagleGroep (oudere jeugd).

Als één van de weinige golfclubs in Nederland spelen en trainen de leden niet alleen op de zondagen, maar wordt ook de mogelijkheid geboden om eens in de twee weken aan te sluiten bij een training van een golfpro (= golfleraar) op de dinsdagen. Dat resulteerde de afgelopen jaren in twee kampioenschappen achter elkaar van het eerste jeugdteam. Het komende jaar speelt dit team in de hoogste landelijke klasse bij de jeugd. Daar is de club erg trots op, maar vindt het naast de prestatie belangrijk dat de jeugd in beweging is in een mooie en veilige omgeving.

Dinsdagprogramma

Van maart tot en met december staat er elke zondagochtend en eens in de twee weken op dinsdag aan het begin van de avond (buiten de schoolvakanties om) iets op het programma. Het gaat dan om: lessen van de golfpro; trainingen van de jeugdcoaches; clubwedstrijden; NGF wedstrijden en andere activiteiten georganiseerd door de jeugdcommissie.

Interesse om een keer mee te doen? De club biedt altijd een gratis proefperiode van een maand aan. Meer informatie over de club is te vinden op www.golfclubdekoggen.nl