Nieuwe kindermusical in Buurtkamer Kadoelen

Cultuur
Een spetterend slot.
Een spetterend slot. (Foto: Martin Pluimers)

KADOELEN - In Buurtkamer Kadoelen is een nieuwe kindermusical in de maak: ‘Bombong, de kleine reus’ van Drs P. Meedoen? Vanaf woensdag 7 februari van 14.00 tot 16.30 uur starten tien musicallessen voor kinderen vanaf tien jaar.

Theatermaker Wilma Bakker brengt ieder seizoen een nieuwe kindermusical op het podium van de Buurtkamer Kadoelen. Met dit jaar een musical geïnspireerd op een feuilleton uit de Donald Duck geschreven door Drs. P: ‘Bombong, de kleine reus’.

Drs P schreef een tijdloos verhaal voor alle leeftijden over een reus met een (te) grote mond, die voor straf door tovenaar Mutar verkleind wordt tot de grootte van een insect. Dan begint zijn reis door een gi-ga-groene wereld.

De avonturen van reusje Bombong verschenen in 2022 voor het eerst in boekvorm in een bewerking van Ivo de Wijs en met tekeningen van Elisa Pesapane in samenwerking met Het Heen- en Weerschap www.drsp.nl. Hij trekt door Het Prachtige Land, door Het Duistere Dal en door De Dartele Streek. Hij ontmoet vrienden en vijanden en beleeft allerlei fantastische avonturen. .

Kinderen vanaf tien jaar zijn welkom om langs te komen bij de lessen op een woensdagmiddag. Meedoen? Meld je aan bij Wilma Bakker: info@blondenblauw.nl of 06-21224920.

Plezier in het meespelen.
Verkleedpartijen horen er ook bij.