Patrick Steenks is Klimaatburgemeester van Maassluis

Nieuws
Patrick Steenks.
Patrick Steenks. (Foto: Privé)

Patrick Steenks mag zich de Klimaatburgemeester van gemeente Maassluis noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. 

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zocht ook dit jaar voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Een Klimaatburgemeester is een inspiratie voor de wijk, vereniging of collega’s. Iemand die zelf klimaat bewuster wil leven en zich inzet om ook anderen te inspireren mee te doen. Uiteindelijk gaan 245 Klimaatburgemeesters in 156 gemeenten aan de slag om klimaatverandering onder de aandacht te brengen en klimaatactiviteiten te organiseren. 

Patrick Steenks uit Maassluis is dus één van hen. Patrick (41) is een duurzame doener. Als Klimaatburgemeester wil hij een voorbeeld zijn voor anderen om een duurzamer leven te leiden. “Ik ben Klimaatburgemeester omdat ik in Maassluis al bekend sta als een voorloper op groen. Ik probeer voor te leven hoe je je leven duurzamer kan inrichten en probeer daar op een positieve manier over te communiceren.”

De Nationale Klimaatweek vindt plaats van 30 oktober tot en met 5 november en wordt afgetrapt door de minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, bij Klimaatburgemeester Aïcha Raqibi in Rotterdam. Gedurende de Nationale Klimaatweek worden er vele activiteiten in het hele land georganiseerd om aandacht te vragen voor het klimaat. Meer informatie over de Nationale Klimaatweek is te vinden op www.nkw2023.nl