Geen succes voor Mahorokan judoka’s in TeamNL bij EK

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Mahorokan)

In het Nederlandse team wat deelnam aan de Europese kampioenschappen voor Mixteams in Zagreb stonden twee Mahorokan judoka’s opgesteld. Margit de Voogd in de klasse dames -70 kg en Ian van Herk in de klasse heren -90 kg. 

In de Kroatische hoofdstad Zagreb waren zij de eerste ronde vrijgeloot waarna ze in de kwartfinales uitkwamen tegen gastland Kroatië. Margit de Voogd kwam in haar partij de nummer 3 van het individuele toernooi Cvetjko tegen. Na een stormachtig begin van haar opponente kreeg Margit steeds meer controle over de partij, wat resulteerde in een mooie waza ari score met een heupworp. Alleen onder druk van haar tegenstander stapte ze 2 seconden voor tijd nog buiten de mat wat haar een strafpunt opleverde en de partij daardoor alsnog uit handen gaf. 

Ian liet zich in zijn partij tegen Druzeta verrassen met een snelle schouderworp. Nederland verloor de wedstrijd met 4-2. In de herkansingen tegen Italië liet Margit zien over de juiste vorm te beschikken, met een mooie combinatie scoorde ze een half punt tegen Pedrotti en maakte de partij af met een armklem voor ippon. In de klasse -90 kg bleek de Italiaan Rigano te sterk voor Ian. Ook nu eindigde de wedstrijd in een 4-2 verlies waardoor het Nedelands team met een 7e plaats van Europa genoegen moest nemen.

Zuid Hollandse Open

Bij de Open Zuid Hollandse voor judoka’s tot 10 en tot 12 jaar heeft de Mahorokan jeugd zich doen gelden. Na vele mooie en spannende wedstrijden wisten de volgende judoka’s een ereplaats te bemachtigen. 1e plaats voor Joey Gestel, Muhammed Emin Aydin, Maeve van Dam en Ris Aalbregt. 2e plaatsen voor Sven de Zoete, Cas Wever, Bo Kleibergen, Isis Leeman en Jill Mallens. 3e plaatsen waren er voor Bram Bruinen, Jin Zuidgeest, Cas Jansen, Raf van Staalduinen, Boris van der Ende, Bram Tensen, Liam Mostert, Bobbi Spraakman, Noa Hamar, Fay Jansen, Maut Kleibergen, Meryem El Boukhlifi en Jenthe Valstar.