Pascal en de jury van De Hollandse Nieuwe.
Pascal en de jury van De Hollandse Nieuwe. (Foto: aangeleverd)

Pascal Redeker uit Medemblik naar tweede ronde De Hollandse Nieuwe

Algemeen

SBS6 zoekt een nieuwe volkszanger. Onze eigen Westfriese entertainer Pascal Redeker (37) uit Medemblik gaf zich op. “Ik doe inderdaad mee aan De Hollandse Nieuwe. In de eerste ronde van het programma komen ze je thuis filmen. Dat was zaterdag 11 juni. Ik zong tijdens de auditie voor de jury het liedje Twee Bruine Ogen. Je moet alle drie de juryleden voor je winnen om een ronde door te gaan. Ik had pulled pork voor ze gemaakt en de tuin mooi aangekleed. Ik heb een erg leuke dag gehad.”

De Medemblikker zanger timmert al een aantal jaar flink aan de weg en hij is bij velen bekend van zijn hitsingles Lieve Mathilde, Twee Bruine Ogen, I Love You, Kijk Om Je Heen, Dansen Tot De Zon Opkomt en Naar de Kroeg. Maar hij is een echte allrounder vindt hij zelf:  “Ik zing van Hazes tot House, zolang er maar een feestje wordt gebouwd!”. In coronatijd lag alles op ‘zijn gat’, maar Pascal bedacht manieren om niet stil te zitten. Mensen konden zich onder meer online aansluiten voor de vrijdagmiddagborrel. Westfriezen zijn een inventief volk en Pascal laat dat zeker zien.

Niet alleen zanger

Veel mensen uit de regio kennen Pascal als zanger. Maar dat hij niet alleen zingt, weten velen niet. “Er zijn singles die ik zowel van tekst als muziek zelf schreef”, laat Pascal weten. “Dat verschilt per liedje. Soms krijg ik kant-en-klare liedjes van een producer. Ook heb ik een aantal covers opgenomen.” 

TV optreden

In Café Bolle Jan in Amsterdam was Pascal van 2007 tot 2019 één van de vaste huiszangers. Hij verzorgde in 2012 de ‘Halftime Show’ van ‘De Toppers in Concert’ voor 67.000 mensen in de Amsterdam ArenA en ontving in 2014 een award voor de ‘Populairste Party Artiest’. Een jaar later kreeg hij die nogmaals uitgereikt. Ook zong hij in het tv-programma ‘Bloed, Zweet en Tranen’. Pascal heeft al een behoorlijke CV voordat hij met De Hollandse Nieuwe meedoet.

De Hollandse Nieuwe

Jeroen van der Boom zoekt in het programma De Hollandse Nieuwe talenten voor dé nieuwe volkszanger van Nederland. Het verrassende in deze talentenshow is dat de zangtalenten niet naar de studio komen. Jeroen reist samen met de jury het hele land door om mensen bij hen thuis te beoordelen tijdens hun auditie. Van volksbuurt tot villawijk en van de grote stad tot de provincie. Na het kennismakingsgesprek komen juryleden Samantha Steenwijk, René Froger en Danny de Munk erbij. Dan is het aan de artiest om de jury te overtuigen. 

Aan de slag

Thuis zorgen de kandidaten zélf voor de sfeer. Zo zijn woonkamers of achtertuinen omgetoverd tot heuse optreedplekken. Zo ook was de achtertuin van Pascal en Kim klaar voor het optreden met podium, verlichting en muziekinstallatie. Vrienden, onder meer Monique Smit, waren uitgenodigd en het werd een gezellig feestje. Omdat Pascal al jaren zingt, vindt Danny hem stoer dat hij zich opgaf voor dit programma. Maar Pascal wil graag landelijk bekend worden en doet daar alles aan. Ieder jurylid kent Pascal op een eigen manier. Na het optreden, waar zoon Liam ook een rol in had als ‘saxofonist’, was het de beurt aan de jury om een oordeel te vellen. René was al snel om, Samantha vond elke noot die Pascal zong raak en Danny was nieuwsgierig naar een ballad van de Medemblikker. Drie keer ‘JA’, dus een ronde verder. 

Feestbeest

Volgens Danny is Pascal een echt feestbeest, maar wil graag een rustig nummer van de Medemblikker zanger horen. Dat wil Pascal graag doen. “Maar tijdens optredens moeten wij het als artiest verdienen. Sinds dat de platenindustrie is ingezakt qua fysieke verkoop is het verdienmodel stevig veranderd. Ik heb als visie dat daarom mijn optreden moet staan als een huis. Als mensen mij zien op het podium dat ze mij nog een keer willen boeken. Daarom maak ik liedjes waarbij het dak eraf gaat. Natuurlijk hoort daar gerust ook soms een ballad bij, maar merendeel is up-tempo en mee te zingen! Dat vind ik het belangrijkste, echte ‘kroegenkneiters’!”

Volgende ronde

De winnaar mag een eigen single opnemen met videoclip, treedt 18 en 19 november op met de Toppers en Radio NL adopteert de winnaar en draait de single natuurlijk grijs. In de volgende ronde krijgen de kandidaten een geldbedrag om hun volgende optreden te verbeteren en aan te kleden. Ook verzorgen zij deze keer weer zelf de locatie. Wat Pascal gaat doen? Kijk elke zaterdag om 21.00 uur naar SBS6 en volg de Westfries. Wordt Pascal de nieuwe Volkszanger van Nederland?

Pascal Redeker, tweede  linksboven, is door naar de tweede ronde van het programma De Hollandse Nieuwe.
Afbeelding
Misstanden vastgoedsector? Meld Misdaad Anoniem Algemeen 26 sep, 15:42
Afbeelding
Brilshop Opmeer viert feest Partnerbijdrage 26 sep, 15:21
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Medemblikse Merel Braaksma wil haar droom waarmaken Algemeen 22 sep, 08:00
Afbeelding
Een park en 41 nieuwe woningen in project Spierland Algemeen 21 sep, 10:49
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Oppermachtige Candy Blue Chip wint in Medemblik Algemeen 19 sep, 19:16
Afbeelding
Grote woningbrand in Andijk 112-nieuws 16 sep, 21:34
Afbeelding
Brandmelding bij bloembollenbedrijf in Wervershoof 112-nieuws 16 sep, 15:12
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Afbeelding
Archange de Jiel gaat voor hattrick tijdens kortebaan in Medemblik Algemeen 15 sep, 21:20
Afbeelding
Minimagie van Djef Bankersen uit Benningbroek Algemeen 14 sep, 16:49