Kees Swan preekt in Westfriese Ekklesia in Wognum

Nieuws
De vieringen van de Westfriese Ekklesia vinden altijd plaats op de eerste zondag van de maand.
De vieringen van de Westfriese Ekklesia vinden altijd plaats op de eerste zondag van de maand. (Foto: Pexels)

WOGNUM - De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia vindt zondag 5 mei om 11.00 uur plaats in de Protestantse Kerk aan de Raadhuisstraat 15a in Wognum. 

Het jaarthema voor dit seizoen 2023-2024 luidt: Een mens te zijn op aarde. De sprekers zijn gevraagd een lied van Huub Oosterhuis te kiezen dat hen raakt, voortkomt uit de Bijbelse traditie en een actuele relevantie heeft. In deze viering staat Kees Swan stil bij Maria van Magdala bij het lege graf en Psalm 63 vrij:  

“Naar jou sta ik op in de morgen
roep de uren bid het licht
strompel om water.
Naar jou dorst ik door de middag
lichaam ben ik, ziel smeek ik
met de schaduwen val ik.
Naar jou woel ik in de nacht –
slaap je? Raak mij aan dat ik rust vind
en naar jou opsta in de morgen.’’

Kees Swan studeerde theologie in Amsterdam en maatschappijwetenschappen in Tilburg. Hij werkte ruim 35 jaar als docent godsdienst/levensbeschouwing en maatschappijleer op het Tabor College, locatie Oscar Romero in Hoorn. Hij was lid van diverse liturgiegroepen en kerkbesturen en is momenteel voorzitter van het bestuur van de WFE.

Vieringen

De vieringen van de Westfriese Ekklesia vinden altijd plaats op de eerste zondag van de maand. Liturg is Roos Konijn-Kapteijn. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van dirigent Jerry Korsmit en wordt begeleid op de vleugel door Dick Grasman. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie via www.westfrieseekklesia.nl.