Canondagen bij het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

MEDEMBLIK/REGIO - Negenendertig musea en andere instellingen die verbonden zijn aan de Canon van Nederland organiseren bijna honderd activiteiten door het hele land tijdens het weekend, waarbij de geschiedenis van Nederland centraal staat op 25 en 26 mei. Ook het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik doet mee.  

Sporen van Booten de Vries

Harry Bles, directeur van het Nederlands Stoommachinemuseum, neemt bezoekers mee door het stoomgemaal Vier Noorder Koggen, dat in 1869 werd gebouwd door Booten de Vries, die zijn carrière als molenbouwer begon. In de rondleiding zal de aandacht vooral gevestigd worden op architectonische details waar de ontwerpen van De Vries zich door onderscheiden. Bles zal ook vertellen over het hoofdstoomgemaal dat in 1907 werd aangebouwd en de schoorsteen die in 1924 werd gebouwd. Datum: zondag 26 mei van 13.30 tot 14.30 uur. Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Aanmelden van tevoren is niet nodig.

De Canondagen worden georganiseerd door het netwerk van de Canon van Nederland. In dit netwerk werken musea en erfgoedinstellingen samen om de Canon van Nederland onder de aandacht te brengen. Met bijna honderd activiteiten is er voor iedereen, jong en oud, iets te doen. Ga voor alle activiteiten naar canondagen.nl.  

Over de Canon van Nederland

De Canon neemt je in vijftig vensters mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die samen het verhaal van Nederland vertellen. Met de Canon als uitgangspunt slaan musea en gedenkplekken door heel Nederland de handen ineen om de veelzijdigheid van de Nederlandse geschiedenis te belichten. Samen vormen zij het netwerk van de Canon van Nederland. Deze samenwerking is een initiatief van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.