Dertigste editie Truckfestival Westfriesland in centrum Medemblik

Nieuws
Ruim honderd trucks zullen te bewonderen zijn, niet alleen de nieuwe modellen, maar vooral ook enkele prachtige oldtimers ter ere van het 30-jarig jubileum.
Ruim honderd trucks zullen te bewonderen zijn, niet alleen de nieuwe modellen, maar vooral ook enkele prachtige oldtimers ter ere van het 30-jarig jubileum. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - Medemblik wordt zondag 12 mei voor de dertigste keer het toneel van het enige truckfestijn dat in het centrum van een stad plaatsvindt. Het Truckfestival Westfriesland biedt een unieke ervaring waarbij vrachtwagens tussen de winkels en horecagelegenheden van de bruisende binnenstad van Medemblik staan. Het festival is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Truckfestival Westfriesland 2024

Deze dag staat in het teken van een breed scala aan merken die Nederland vertegenwoordigen op transportgebied. Ruim honderd trucks zullen te bewonderen zijn, niet alleen de nieuwe modellen, maar vooral ook enkele prachtige oldtimers ter ere van het 30-jarig jubileum. Daarnaast zullen kraanwagens, kiepwagens en diverse losse trekkers allemaal gepoetst en wel klaarstaan om bewonderd te worden. De trotse eigenaren tonen graag hun voertuigen, wat blijkt uit de groeiende belangstelling voor het festival, met jaarlijks toenemende aanmeldingen via de website www.tfwf.nl.

Groeiende belangstelling

‘’Ook voor deze dertigste editie waren er weer enorm veel aanmeldingen’’, aldus voorzitter Paul Kaarsemaker. ‘’Half maart zijn de inschrijvingen gesloten omdat we simpelweg niet genoeg ruimte hebben in Medemblik. We zaten toen al ruim veertig trucks boven het aantal dat we kunnen toelaten op ons evenemententerrein. Het feit dat er zoveel aanmeldingen zijn zien we als bestuur als een enorm compliment. Hoewel het nooit leuk is om mensen te moeten teleurstellen, zouden we het liefst iedereen toelaten. Helaas is het centrum van Medemblik niet groter.’’

De tekst gaat door onder de afbeelding.


De trotse eigenaren tonen graag hun voertuigen. - Foto: aangeleverd

Verkoopstands

Naast het bewonderen van glimmende vrachtwagens zijn er ook verkoopstands aanwezig en worden er diverse demonstraties gegeven, waaronder een kijkje nemen in een schuimblusvoertuig van de brandweer en een inspectiewagen. Bezoekers kunnen ook leuke truckgadgets kopen of bewonderen hoe er een mooie afbeelding wordt geairbrushed in de stand van She’s a Cat Art Works. Voor autoliefhebbers die thuis hun voertuigen net zo glanzend willen hebben, biedt de stand van AZ Autoreiniging diverse poets- en schoonmaakproducten aan. Kortom, er is voor jong en oud genoeg te beleven.

Programma

Vanaf 07.00 uur begint het bestuur al met het opstellen van de vrachtwagens, wat gezien de beperkte ruimte in de binnenstad een uitdaging is en tot ongeveer 11.00 uur zal duren. Daarna start het officiële programma met muziek en openstelling van de vele horecagelegenheden. Om 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, gevolgd door de veelbesproken uittocht waar iedereen van kan genieten.

Meer informatie via www.tfwf.nl. Het bestuur hoopt er een fantastische dertigste editie van te maken in het hemelvaartweekend.