ALC Legends - Lucky Ajax 17 juni in Abbekerk

Sport
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Voetbalvereniging ALC bestond 5 augustus 2022 75 jaar. Ter gelegenheid daarvan werden een aantal festiviteiten in het seizoen 2022/2023 georganiseerd voor jong en oud. Stuk voor stuk waren deze activiteiten een groot succes.

Afsluiter en uitsmijter van deze festiviteiten gaat op zaterdag 17 juni om 18.00 uur een team van ALC Legends de strijd aan tegen Lucky Ajax. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door een echte voorwedstrijd om 15.30 uur en niet zomaar een want op het menu staat de derby ALC 1-DWB 1.

Lucky Ajax

Lucky Ajax (onder leiding van Sjaak Swart) bestaat uit oud-Ajax spelers die op uitnodiging voetballen. Wie er de 17e in Abbekerk van de partij zijn, is op dit moment nog niet bekend, net zo min of het verzoek voor Frank en Ronald de Boer gehonoreerd wordt, maar onder meer Aaron Winter, Derek Boerrigter, Simon Tahamata en Peter van Vossen zijn vaak (niet altijd) van de partij.

ALC Legends

De ALC Legends bestaat uit spelers die ooit voor ALC uitkwamen en die daarnaast veel betekenden voor de jarige dorpsclub. Zoals bijvoorbeeld Klaas Renooy, al meer dan dertig jaar onbezoldigd trainer bij ALC (eerst bij de jeugd en momenteel bij de selectie) maar ook ‘good old’ Wil Hartog, de man die 25 juni 1977 Abbekerk op de wereldkaart zette door de TT van Assen te winnen. Hij was samen met broer Piet (ook een Legend) jarenlang een geweldige hoofdsponsor van ALC. Wat slechts weinigen weten is echter dat de Witte Reus vroeger ook een zeer verdienstelijk keeper was.

Vermaak

Voor de jeugd staat op het terrein een springkussen, voor de inwendige mens een snackwagen en entree is geheel gratis. Na afloop van de jubileumwedstrijd (onder leiding van Dick Jol) maakt Mokumse Danny de stemming nog beter, waarna ‘local hero’ DJ Kappen en Draaien een uitroepteken achter het feest plaatst. 

Mis deze geweldige wedstrijd en spectaculaire feest niet! Kom 17 juni naar het sportcomplex van ALC, Plantsoenstraat 24c in Abbekerk.