Kippenmiddag in Rundveemuseum

Uitgaan
Wat was er eerder? De kip of het ei?
Wat was er eerder? De kip of het ei? (Foto: aangeleverd)

AARTSWOUD – In het Rundveemuseum in Aartswoud wordt op zondag 3 maart het houden van kippen uit de doeken gedaan. De landelijk bekende hoenderkeurmeester Klaas van der Hoek geeft om 13.30 en 15.00 uur een lezing. 

Klaas gaat allerlei praktische vragen beantwoorden en zal zijn woorden ondersteunen met mooie beelden. Het museum is die middag geopend van 13.00-16.30 uur.

Wat was er eerder: de kip of het ei? Waar komen onze kippen vandaan en hoeveel rassen zijn er in ons land? Wat is er zo leuk aan het houden van kippen? En wat moet je zeker niet en zeker wel doen als je gaat starten met het houden van kippen? Op deze en andere praktische vragen zal Klaas van der Hoek uit Wapenveld antwoord geven. Hij weet zijn verhaal vol wetenswaardigheden op humoristische wijze te vertellen en zal ook de aanwezige kippen bij het museum belichten. Want behalve de oorspronkelijke Nederlandse koeien in het weiland heeft het museum ook weinig voorkomend klein- en pluimvee, zoals o.a. Noord-Hollandse blauwen, Assendelfters en Leghorns. Hun fraaie behuizing is ook de moeite waard om te bekijken. In de stal staan de koeien te pronk, de witrik heeft een kalfje dat alle melk van zijn moeder opdrinkt. En dat zie je nergens meer! Voor kinderen zijn knutselworkshops in stijl. Een leuk uitstapje dus voor kinderen en hun ouders.

Meer informatie

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. Reserveren kan via de website www.rundveemuseum.nl.