College Midden-Delfland weer compleet

Politiek
Met de benoeming van Bart de Leede - op de foto naast, v.l.n.r., burgemeester Fenna Noordermeer en de wethouders Fred Voskamp en Melanie Oderwald - heeft Midden-Delfland weer een voltallig college van B&W.
Met de benoeming van Bart de Leede - op de foto naast, v.l.n.r., burgemeester Fenna Noordermeer en de wethouders Fred Voskamp en Melanie Oderwald - heeft Midden-Delfland weer een voltallig college van B&W. (Foto: MD)

Bart de Leede is in de raadsvergadering van afgelopen dinsdag officieel benoemd tot wethouder van de gemeente Midden-Delfland. Daarmee is de vacature vervuld die in oktober vorig jaar ontstond na het vertrek van VVD-wethouder Wendy Renzen.

Marc Schapers

Zoals bekend stapte de VVD op 26 oktober uit het college nadat de gemeenteraad had ingestemd met het voorstel voor de opvang van 225 vluchtelingen aan de Harnaschdreef in Den Hoorn. Enkele dagen later nam Renzen ontslag als wethouder. 

Ervaren bestuurder 

OGP bereikte onlangs met CDA en D66 overeenstemming over een nieuwe coalitie en een aanvulling op het coalitieakkoord. Vervolgens heeft de partij De Leede voorgedragen als kandidaat-wethouder. 

De Leede geldt als een ervaren bestuurder, hij was eerder onder meer wethouder in Schiedam en in Vlaardingen. In beide gemeenten behoorde het groene buitengebied tot zijn verantwoordelijkheden. Ook als wethouder van Midden-Delfland wil hij zich blijven inzetten voor het behoud van het Bijzonder Provinciaal Landschap. 

Nieuwe gezichten 

Behalve een nieuwe wethouder werden in dezelfde raadsvergadering drie nieuwe raadsleden en een nieuw commissielid geïnstalleerd. Voor het CDA vervangt Henk Rodenburg raadslid Veronique van ‘t Westeinde, die vorige week plotseling haar vertrek aankondigde. 

In de fractie van Mijn Partij neemt Bart Ammerlaan de plaats in van Neal Ruiterman, terwijl Peter van Oyen tot 11 juni dit jaar Ed Roeling vervangt. Maurits Renzen ten slotte werd benoemd tot commissielid voor de VVD-fractie.