Nog twee raadsleden verlaten gemeenteraad

Politiek
Neal Ruiterman.
Neal Ruiterman. (Foto: GvW-T - archief)

CDA-raadslid Veronique van ‘t Westeinde verlaat per direct de gemeenteraad van Midden-Delfland. Neal Ruiterman (Mijn Partij) schort zijn raadslidmaatschap op voor onbepaalde tijd. Beide jonge raadsleden werden twee jaar terug voor de eerste keer in de raad gekozen. 

Van ‘t Westeinde noemt als reden voor haar vertrek de lastige verhoudingen in de raad, die haar zwaar vallen. Bovendien voelt zij zich als startend raadslid en vrouw vaak onvoldoende serieus genomen: “Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mij hierdoor niet kan inzetten voor de inwoners van Midden-Delfland zoals ik had gehoopt. Daarom heb ik besloten het raadswerk neer te leggen.”

In haar verklaring afgelopen dinsdag dankt Van ‘t Westeinde de inwoners die op haar gestemd hebben voor het gegeven vertrouwen. Voor de toekomst van Midden-Delfland zegt ze te hopen dat zowel in de samenleving als in de gemeenteraad mensen oog hebben voor elkaar. “Elkaar zien, horen en respecteren ongeacht je afkomst, sekse of achtergrond.”

Welles-nietes

Van ‘t Westeinde wil dan ook niet ingaan op wat die ‘lastige verhoudingen’ precies inhouden. Van ‘t Westeinde: “Ik wil dat de verhoudingen in de raad verbeteren. Als ik alles en iedereen met naam en toenaam zou noemen, schieten mensen in de verdediging en krijgen we opnieuw allerlei welles-nietes-verhalen. Dan komen die betere verhoudingen er zeker niet. Ik kan alleen maar hopen dat mijn vertrek een proces over hoe het beter kan op gang brengt.”

Tijd en energie

Mijn Partij maakte afgelopen weekend al bekend dat fractielid Neal Ruiterman zijn raadswerk voor onbepaalde tijd neerlegt. Dit ‘na een periode waarin veel is gebeurd, zowel op werkgebied als privé’. Ruiterman is het tweede fractielid van Mijn Partij dat zich tijdelijk terugtrekt uit de raad nadat eerder Ed Roeling te kennen gaf een periode rust te nemen. Ruiterman vindt dat hij niet voldoende tijd en energie kan steken in het gemeenteraadswerk. Hij zegt daarover: “De inwoners van Midden -Delfland verdienen een gemeenteraadslid die dit wel kan bieden en daarom leg ik mijn taken als gemeenteraadslid voor onbepaalde tijd neer.”

Mijn Partij heeft Peter van Oyen bereid gevonden Ruiterman als raadslid te vervangen.