Diereneiland feestelijk geopend

Nieuws
Bij een feestelijke opening hoort muziek.
Bij een feestelijke opening hoort muziek. (Foto: Rodi Media/MvS)

MOLENWIJK - Stichting SPIN heeft het beheer van het Diereneiland overgenomen en dat heeft geleid tot een grondige opknapbeurt en de bouw van een Buurtkamer. De officiële opening vond vorige week donderdag plaats.

Diereneiland is een combinatie van een kinderboerderij, speeltuin en Buurtkamer. Omgeven door water heeft het alles weg van een eiland, groen en sociaal, midden in de Molenwijk.  

Op de kinderboerderij zijn of worden verschillende soorten dieren gehuisvest, waaronder waaronder, kippen, konijnen, cavia’s, geiten en bijen. Kinderen kunnen spelend leren over dieren en de natuur. Zo leert de imker kinderen hoe je honing uit de honingraten uit de bijenkorven kunt slingeren en worden er regelmatig andere gratis activiteiten georganiseerd.  

In de Buurtkamer kunnen alle bewoners van de Molenwijk, jong en oud, terecht kunnen voor een maaltijd, een leuke activiteit, of gewoon een kop koffie, een goed gesprek, heerlijk op het terras, turend over het water. Juist bewoners zelf kunnen er activiteiten organiseren.  

De speeltuin is een plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken, buurtgenootjes leren kennen en meedoen met de speeltuinactiviteiten. Of dat nou glijden van de door kinderen zelf bedachte glijbaan is die aan de Buurtkamer vast zit, of ontdekken welke plantjes je allemaal kunt zaaien en oogsten in de moestuin, om daar vervolgens een heerlijke maaltijd van te koken in de Buurtkamer.

Afgelopen donderdag konden kinderen uitgebreid de proef op de som nemen. Een looporkest gaf de officiële opening een extra feestelijk tintje.

In de speeltuin kan onder andere worden getimmerd.