Lente Kabinet Festival in Het Twiske

Partnerbijdrage
Hier gaat het gebeuren.
Hier gaat het gebeuren. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Op zaterdag 27 en zondag 28 mei vindt in Het Twiske het Lente Kabinet Festival plaats. Het evenement duurt op beide dagen van 13.00 tot 24.00 uur. 

Het evenement trekt een betrokken publiek uit de directe omgeving van Het Twiske en regio Amsterdam. De organisatie neemt verschillende maatregelen om mogelijke overlast zo veel mogelijk te beperken. Hierover staat de organisatie voortdurend in overleg met gemeente en politie. 

Onder deze maatregelen valt het ontwikkelen van een geluidsplan en een extern geluidsadviesbureau verricht geluidsmetingen in de buurt. Daarnaast wordt een gecertificeerd beveiligingsbedrijf ingeschakeld om toezicht te houden op het evenemententerrein en worden verkeersregelaars ingehuurd om de in- en uitstroom van de bezoekers goed te begeleiden. 

Verder laat de organisatie zich begeleiden door een onafhankelijk ecoloog die erop toeziet dat het evenement geen schade toebrengt aan de flora en fauna van het gebied. De provincie ziet er aanvullend op toe dat alle strenge regels die gelden voor activiteiten in Het Twiske nadrukkelijk worden nageleefd. 

Voor het evenement is er een informatienummer beschikbaar waar bewoners terecht kunnen met vragen of opmerkingen over het evenement. Het nummer is op maandag 22 mei in gebruik genomen en is 24 uur per dag te bereiken tot vrijdag 2 juni. Ook kan men info vinden op de website van de organisatie. Lente Kabinet Festival Telefoon: 020-5160056; E-mail: support@dekmantel.com; website: www.hetkabinetfestival.nl.