Moederdagbraderie in Oostzaan

Uitgaan
Het wordt weer een druk bezochte braderie.
Het wordt weer een druk bezochte braderie. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Eén van de tradities in Oostzaan is de Moederdagbraderie, dé markt waar de inwoners, maar ook mensen uit de wijde omgeving, elk jaar weer naar uitkijken. Maar liefst honderdtwintig kramen boordevol leuke, artistieke, creatieve en decoratieve artikelen vullen op zondag 12 mei de wijken Grashof, Lisweg en Klaverweide. Een zeer veelzijdige markt dus. 

Ook de brandweer is aanwezig om iets leuks te doen met en voor de kinderen. De EHBO is ter plaatse om voorlichting te geven. Aan het Zuideinde tegenover de Lisweg verkoopt Ride for Roses, de organisatie die lobbyt voor de KWF, rozen en keramiek. Er is ook weer een kleine kermis op het plein van de Klaverweide. Kinderen, kom dus gerust met je ouders mee, het is ook voor jullie heel gezellig en genoeg te zien en te doen. 

De gemeente staat vierkant achter de feestelijke moederdagbraderie die al jaren prima wordt georganiseerd voor veel Oostzaners en buitenpoorters en waar iedereen graag naar toe komt. Het gevolg is echter dat het per jaar drukker wordt want de gezelligheid stimuleert en de vrijmarkt die jarenlang oogluikend werd toegestaan, groeit ook elk jaar verder uit. Dát is niet wenselijk, kan zelfs gevaarlijk zijn, omdat de stoepen en doorgangen ingenomen gaan worden door kleedjes en kraampjes, waardoor de loopruimte voor de bezoekers kleiner wordt en soms zelfs té klein. Dat mag dus niet meer. Ook niet op eigen terrein. Maar niet getreurd, De organisatie Mikki reserveert een vaste plek waar iedereen zijn kleedje mag uitspreiden en zijn spulletjes mag verkopen. Wil je dus meedoen, wend je dan tot de mannen met de gele hesjes op de Grashof. 

Nog een kleine maar belangrijke verandering: er mag geen eten of drinken meer te koop worden aangeboden zonder daarvoor vooraf aan Mikki vergunning te vragen. Wil je dus broodjes, cupcakejes, kipkluifjes of wat dan ook verkopen, al is het nog zo lekker, niet zonder vergunning van Mikki. Op deze manier blijft de gezellige braderie echt gezellig, houd je dus aan deze nieuwe regels, er wordt nadrukkelijk op gelet dat niemand die overtreedt. 

Parkeren zal in de woonwijken eromheen moeten gebeuren, maar aan te raden is om met de fiets te komen. De fietsenstalling is naast de kermis op de Klaverweide. De markt is van 10.00 tot 17.00 uur. 

Barbara van Wijk