Informatieavond in ‘t Centrum over zonnepanelen in de gemeente Opmeer

Algemeen
Stichting Opmeer Denkt Mee ziet liever zonnepanelen op dak dan in het agrarisch landschap.
Stichting Opmeer Denkt Mee ziet liever zonnepanelen op dak dan in het agrarisch landschap. (Foto: Pixabay)

Stichting Opmeer Denkt Mee verzorgt woensdag 30 november, samen met dorpsraad De Weere, een informatieavond voor alle inwoners van de gemeente Opmeer over de plannen van de aanleg van zonneparken, waaronder mogelijk in De Weere. Maar dat kan ook in Aartswoud, Spanbroek of Hoogwoud zijn. Is dit wenselijk? Laat het weten!

De stichting startte de actiegroep ‘Zon op Dak’, omdat de leden zich zorgen maken over de verregaande plannen voor zonneparken in de gemeente Opmeer en de commerciële belangen die erachter zitten. Ze wil dat de gemeente faciliteert dat alle daken worden benut in plaats van het mooie (agrarische) landschap. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de planvorming en de bijbehorende procedures. Maak gelijk kennis met de stichting. De dorpsraad en de stichting horen graag uw mening omtrent dit belangrijke onderwerp.

Meedenken of vragen? Kom naar ’t Centrum, aan de Driestedenweg in De Weere. Iedereen is welkom! Inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur. Of teken de petitie op www.petities.nl/opmeer.

Volg alles op Facebook: Opmeer kiest Zon op Dak.

Meer informatie? Neem contact op via opmeerkiestzonopdak@gmail.com.

Wat kiest u?