Exotische vogel spotten in binnentuin Woonstate

Algemeen
Joop en Grada ten Klei, hun dochter Jacqueline en kleindochters Melissa en Kim ten Klei.
Joop en Grada ten Klei, hun dochter Jacqueline en kleindochters Melissa en Kim ten Klei. Foto: Mieke Kuiper

PURMEREND - Vorige week beleefden de bewoners van Woonstate W.C.J. Passtoors in Weidevenne een leuk verzetje. Straatartiest en kunstenares Rianne te Kaat uit Kampen maakte in de binnentuin een enorm 3D kunstwerk. Deze dienst bood Rianne aan aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) om te verkopen tijdens Koningsdag op de KiKa vrijmarkt. Het verzoek daarbij was om het te laten uitvoeren in een omgeving waar mensen noodgedwongen aan huis gekluisterd zitten en geen of weinig bezoek kunnen ontvangen.

DM Impressions uit Purmerend heeft deze dienst via de vrijmarkt aangekocht en het volledige aankoop bedrag is geschonken aan KiKa. Het Direct Marketing familiebedrijf heeft deze dienst aangeboden aan de bewoners van Woonstate W.C.J. Passtoors, waar ook vader Joop ten Klei woont. Aan het eind van de tweede dag was het kunstwerk klaar.

Verjaardag Joop

Leuk detail was dat Joop ten Klei op 20 mei jarig was. De tekening is geïnspireerd op Joops geliefde hobby, het spotten van vogels. DM Impressions heeft fotografe Mieke Kuiper gevraagd om de bewoners woensdagmiddag met het kunstwerk op de foto vast te leggen. Namens Joop ten Klei maakt het bedrijf van de foto’s setjes ansichtkaarten voor de bewoners, zodat zij een kaartje terug kunnen sturen naar familie en vrienden.

Afbeelding