Hoe kies je een badkamermeubel dat er niet alleen prachtig uitziet maar dat ook aan al je eisen voldoet?
Hoe kies je een badkamermeubel dat er niet alleen prachtig uitziet maar dat ook aan al je eisen voldoet? (Foto: aangeleverd)

Badkamermeubels: functionaliteit combineren met een decoratief design

Algemeen

Badkamers kunnen moeilijk in te delen zijn, vooral als de ruimte klein of smal is, of als het plafond schuin loopt. Maar door je badkamer goed in te richten kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten. Van het kiezen van een douche of bad tot het kiezen van een thema, er is veel om rekening mee te houden.

Je wilt het beste maken van elke verandering die je in een badkamer aanbrengt, omdat het een kleinere ruimte is. Dit geldt ook voor de meubels in je badkamer. Het kan het middelpunt van je badkamer worden, en daarom is het belangrijk dat je het in één keer goed doet.

Wie gebruikt de badkamer?

Dit wordt vaak niet meegenomen bij de keuze van badkamermeubels: bij de keuze van het badkamermeubel moet je rekening houden met wie het zal gebruiken en wat ze ermee zullen doen. Als je aan het verbouwen bent voor jou en je partner, en jullie hebben ‘s morgens allebei tegelijk een wastafel nodig, dan kun je een badkamermeubel met waskom overwegen, maar twee waskommen zijn in dit geval beter. Als je alleen bent, kun je misschien beter voor een kleiner exemplaar kiezen.

Hoe kies je een badkamermeubel?

Maar hoe kies je een badkamermeubel dat er niet alleen prachtig uitziet maar dat ook aan al je eisen voldoet? Volg je de nieuwste badkamertrends of bepaal je toch zelf wat je wilt? Dit artikel kan je helpen bij het vinden van het badkamermeubel dat je badkamer zal omtoveren tot je nieuwe favoriete kamer in huis.

Bedenk allereerst wat je in de badkamer gaat opbergen voor je op zoek gaat naar meubilair. Heb je alleen een opbergplek nodig om je toiletpapier en toiletartikelen op te bergen? Is er genoeg ruimte voor het speelgoed van de kleintjes? Wil je je handdoeken er opbergen? En cosmetica, waar berg je dat op?

Juiste opbergruimte voor badkamer én badkamermeubel

Kleinere dingen zoals kasten, medicijnkastjes, en spiegelkasten, en grotere badmeubels die aan de wand bevestigd worden, met laden eronder en een wastafel erboven, zijn ook mogelijk.

Kasten en opbergmeubels zijn voorbeelden van vrijstaande badkamermeubels. Ze zijn erg toegankelijk, maar vergen zorgvuldige planning om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken. Je kunt ook kiezen voor een badkamermeubel met waskom en opbergruimte.

Bepaal de hoeveelheid en soort opbergruimte

Kasten zijn een flexibel meubel dat vrijstaand goed werkt, maar ook aan de muur bevestigd kan worden, zodat ze in bijna elke ruimte passen. Wandkasten kunnen gebruikt worden als decoratief element in elke badkamer, maar ook als plaats om kleine benodigdheden op te bergen. De grotere, vrijstaande varianten kunnen allerlei badkamerbenodigdheden opbergen en geven tegelijk een stijlvolle look aan iedere badkamer. Aan de muur bevestigde meubels hebben het voordeel dat ze de vloer eronder blootleggen, waardoor de illusie van meer ruimte ontstaat, wat uitstekend is voor weinig opbergruimte in de badkamer of in een drukke gezinsbadkamer.

Er moeten misschien wat compromissen gesloten worden, afhankelijk van de beschikbare ruimte en van wat je wilt opbergen. 

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Purmerend

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
De Purmer 400 jaar naar climax: ruim 10 dagen groot feest! Algemeen 23 jun, 15:00
Afbeelding
Jerry Huizinga mag naar huis Algemeen 23 jun, 13:34
Afbeelding
HV Vido gaat starten met rolstoelhandbal Algemeen 23 jun, 13:00
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Gastles over kansen, risico’s en verleidingen van IT-talent groot succes Algemeen 23 jun, 10:11
Afbeelding
Lach en een traan op verrassingsfeestje voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 23 jun, 10:00
Afbeelding
NKT Summerschool: vier dagen theatermaken Algemeen 23 jun, 07:07
Afbeelding
Vrijdagavond 24 juni Summer Night Shopping in binnenstad Algemeen 23 jun, 06:55
Afbeelding
De Zwermers: ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens Algemeen 23 jun, 06:49
Afbeelding
Zaterdag 25 juni inloopmiddag Historisch Purmerend Algemeen 23 jun, 06:48
Afbeelding
Vlam sloeg over tijdens jongerenreis Algemeen 23 jun, 06:47
Afbeelding
Column burgemeester Don Bijl: “Risico van ontsporing is niet denkbeeldig” Algemeen 23 jun, 06:39
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief