Spanning in bibliotheek met schrijfster Jet van Vuuren

Algemeen
Jet van Vuuren.
Jet van Vuuren. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het belooft een spannende avond te worden op donderdag 2 juni bij de Bibliotheek Purmerend. Schrijfster Jet van Vuuren komt een lezing geven over haar spannende boeken en de totstandkoming ervan. 

Sinds haar debuut in 2011 heeft Jet van Vuuren 17 thrillers, minithrillers en verhalen geschreven. De thrillers spelen zich af in het Hollandse landschap en hebben altijd een vrouw in de hoofdrol. Personages die een vriendin, familielid of kennis van je kunnen zijn maar uiteindelijk verknipte types zijn. Deze avond geeft zij een kijkje in haar schrijversbestaan.

Verhalenwedstrijd

De Groot, die werkzaam was als beeldend kunstenaar en boekhandelaar, debuteerde met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor had ze tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw gewonnen, waarmee ze een masterclass van Kristien Hemmerechts kreeg.

Van Vuuren gaf creatieve workshops en cursussen waarvan het boek ‘Nazomeren, waarom het leven leuker is als je geen twintig meer bent’ een direct resultaat was en de aanleiding vormde tot haar verdere schrijverschap. Sindsdien richt ze zich nog uitsluitend op schrijven en is gestopt met haar beeldende werk.

Donderdag 2 juni van 20.00 tot 21.30 uur in Bibliotheek Waterland, Waterlandlaan 40 Purmerend. De kosten zijn € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl