RollatorLoop door binnenstad en Weidevenne

Algemeen
Achter de rollator genieten van de omgeving.
Achter de rollator genieten van de omgeving. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Voor mensen die zich buitenshuis verplaatsen met een rollator is er door Spurd een speciale wandelroute uitgezet. Zij kunnen die zaterdagmiddag 3 september lopen, op de dag van de MarktstadWalk. De wandelroute van 2,5 kilometer gaat door het centrum van Purmerend en door Weidevenne. Onderweg zijn er diverse beweegactiviteiten. Er is ruim de tijd om de route met rollator te lopen en te genieten van de gevarieerde omgeving. 

De RollatorLoop is een initiatief van sportorganisatie Spurd. Bij het startpunt op de Koemarkt ontvangen de deelnemers een beschrijving van de wandelroute en een stempelkaart. In een gezellige, ongedwongen sfeer lopen de deelnemers de route zelfstandig of in groepsverband met een begeleid(st)er. Oranje pijlen wijzen de weg. Onderweg zijn er vier stop-stempelplekken, waar men een beweegactiviteit als blikwerpen en ringwerpen doet en dan een stempel op de kaart krijgt. Wie finisht ontvangt een medaille.

Start vanaf Koemarkt

De start vanaf de Koemarkt is om 13.30 uur, verzamelen bij de kraam van Spurd kan vanaf 13.00 uur. Voor de wandelroute en de medaille betalen de deelnemers per persoon bij de kraam op de Koemarkt € 2,50. Dat kan met PIN en gepast contant. Vooraf aanmelden is fijn voor de organisatie en kan tot en met vrijdagochtend 2 september via info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag telefonisch tussen 08.30 uur een 15.30 uur via 0299 428 100. Aanmelden kan ook op de dag zelf bij de kraam.