Houd de lijn vrij-tegel wordt gelegd in wegdek Tramplein Purmerend

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

PURMEREND - Op woensdag 18 januari wordt op het Tramplein in Purmerend een Houd de lijn vrij-tegel geplaatst. Deze is vorige maand gedoneerd door Totaal Toegankelijk Purmerend (TTP), omdat zij dit jaar 5 jaar bestaat. Namens de gemeente zal onder andere wethouder Harry Rotgans aanwezig zijn. TTP vaardigt ook enkele mensen af.

Donatie van Totaal Toegankelijk Purmerend wordt door gemeente Purmerend op waarde geschat

De tegel wordt geplaatst naast de geribbelde blindengeleidetegels die samen een gidslijn vormen naar de bushaltes. Op deze geleidetegels worden dagelijks tientallen fietsen geplaatst die de doorgang voor blinden en slechtzienden belemmeren. Met het plaatsen van deze blauw gekleurde tegel wordt aandacht gevraagd voor het vrijhouden van de geleidelijn. Op de opvallende tegel is een poppetje met een ‘blindenstok’ afgebeeld die gebruik maakt van de blindengeleidelijn. Op deze manier worden fietsers bewust gemaakt van de noodzaak om de blindengeleidelijn vrij te houden en zo rekening te houden met medeweggebruikers die blind of slechtziend zijn.

Sterk maken voor toegankelijkheid

Totaal Toegankelijk Purmerend maakt zich sinds 5 jaar sterk voor de toegankelijkheid in Purmerend voor mensen met een beperking, in de breedste zin van het woord. Denk hierbij niet alleen aan blinden en slechtzienden, maar ook aan rolstoelgebruikers, mindervaliden, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met NAH, anderstaligen, mensen met dyslexie, enzovoorts. TTP geeft gevraagd en ongevraagd advies om zo de toegankelijkheid voor zo veel mogelijk mensen te verbeteren.

“Zo hebben wij advies gegeven bij de ontwikkeling van de nieuwe website van de gemeente Purmerend, bij het opstellen van de nieuwe visie voor de binnenstad en over tekortkomingen na de realisatie van een gezondheidscentrum”, aldus een woordvoerster van TTP.

Blij met de volgende stap

TTP is blij met deze volgende stap in de samenwerking met de gemeente Purmerend en in haar nopjes met het feit dat wethouder Rotgans deze Houd de lijn vrij-tegel accepteert en plaatst. “Wij hopen dat onze samenwerking nog lang doorgaat en dat er op meerdere knelpunten van deze tegels worden geplaatst.”

Als je TTP wil helpen met het signaleren en adviseren in het kader van toegankelijkheid, neem dan contact op via de mail: TTPurmerend@gmail.com