ZekerBewegen kan bij SV Kodokan in Purmerend

Algemeen
Mocht er een struikeling of verlies van evenwicht plaatsvinden, dan is men door gerichte oefening beter in staat daarop te reageren.
Mocht er een struikeling of verlies van evenwicht plaatsvinden, dan is men door gerichte oefening beter in staat daarop te reageren. (Foto: Pexels)

PURMEREND - We worden allemaal ouder en voor iedereen is het belangrijk om te blijven bewegen. Door beweging blijft men mobiel en worden kracht, lenigheid en coördinatie behouden. Speciaal voor mensen die valangst hebben of al eens gevallen zijn biedt Sv Kodokan ZekerBewegen. Op woensdag 8 februari vindt in samenwerking met Spurd een informatiebijeenkomst plaats over dit specifieke programma.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, mocht er een struikeling of verlies van evenwicht plaatsvinden, dan is men door gerichte oefening beter in staat daarop te reageren. Als men weet hoe te handelen, is de schrik minder en de kans groter dat men gecontroleerd valt. Daardoor neemt de kans op blessures af. Ook het opstaan van de grond gaat door training makkelijker. Het is dus belangrijk dat je met het toenemen van de leeftijd blijft bewegen en waar mogelijk gerichte oefeningen om vallen te voorkomen of adequaat te kunnen reageren op een val.

Ontwikkeld door de bond

De Judo Bond (JBN) heeft ZekerBewegen ontwikkeld waarbij aandacht bestaat voor spierversterkende en balansoefeningen, leren hoe je veilig kunt vallen, praktische oefeningen om weer op te staan, gericht op bewegen in de thuissituatie en op straat, verbeteren van de beweegvaardigheden en het verbeteren van de algemene conditie.

Gecertificeerde JBN instructeurs ZekerBewegen verbonden aan SV Kodokan verzorgen de lessen. Het lesprogramma is in samenwerking met Spurd tot stand gekomen.

Samenwerking met Spurd

Op woensdag 8 februari van 11.00 uur tot 12.00 uur is er een gratis informatiebijeenkomst ZekerBewegen. Deze introductiebijeenkomst wordt samen met Spurd gegeven. Bezoekers krijgen uitleg. Zowel de informatiebijeenkomst als de wekelijkse lessen worden gegeven in de Dojo aan de Mercuriusweg 29, 1443 VA Purmerend.

Sv Kodokan heeft op de woensdagochtend twee lesuren ZekerBewegen. De lessen worden begonnen en afgesloten met een bakje koffie/ thee waarbij gezelligheid en een goede sfeer voorop staan.

Starten met de lessen ZekerBewegen is iedere woensdag mogelijk. ZekerBewegen staat open voor iedereen die geïnteresseerd is of dit wilt ervaren vanaf 60 jaar tot 104 jaar.

Mocht je nu al geïnteresseerd zijn neem dan vooral contact info@svkodokan.nl of loop op woensdagochtend binnen tijdens de lessen ZekerBewegen. Meer informatie op www.svkodokan.nl of www.jbn.nl/judo/zekerbewegen