Uitleg over beweging voor ouderen

Algemeen
ZekerBewegen voor ouderen.
ZekerBewegen voor ouderen. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Stichting Wonen en Zorg Purmerend organiseert samen met Spurd en SV Kodokan op woensdag 19 april een middag waarin veilig bewegen voor ouderen in Purmerend centraal staat. Deze middag in het restaurant De Populier (onderdeel van De Rusthoeve), kunnen deelnemers proeven aan de beweegactiviteit ZekerBewegen en krijgen ze uitleg over de sportfaciliteiten voor ouderen van Spurd. De middag is van 13.00 tot 15.00 uur en wordt afgesloten met een smoothiebar in restaurant De Populier.

ZekerBewegen is een beweegactiviteit die georganiseerd wordt door SV Kodokan waarbij je verschillende technieken leert over veilig bewegen, veilig vallen en een betere balans. De beweegactiviteit is bedoeld voor alle 60+’ers. De enige voorwaarde is dat iemand zelfstandig, zonder rollator, binnen moet kunnen voortbewegen.

Bewegen belangrijk

De uitleg van Spurd wordt gegeven door Helen Kaptein, specialist ouderen bij Spurd. Helen vertelt over de veranderingen in de motoriek en het belang van (gericht) bewegen als je ouder wordt. Hoe kun je met gericht bewegen invloed uitoefenen op veranderingen? Deze middag is er ook alle ruimte om vragen te stellen over sportactiviteiten voor senioren binnen Purmerend.

Informatie over sportactiviteiten voor ouderen

Spurd zal een impressie geven over de sportactiviteiten die senioren in Purmerend kunnen ondernemen.

Sportvereniging Kodokan zal een impressie geven van de training ZekerBewegen.

De middag wordt geopend door bestuurder Wim van ‘t Veer.

Locatie

Woensdagmiddag 19 april van 13.00 tot 15.00 uur: restaurant De Populier (onderdeel van De Rusthoeve).