Koningsnacht en Koningsdag: dit is het programma in Purmerend en Zuidoostbeemster

Algemeen
De Koemarkt wordt een feestelijk plein en zal ongetwijfeld bomvol staan.
De Koemarkt wordt een feestelijk plein en zal ongetwijfeld bomvol staan. (Foto: Archieffoto: Han Giskes)

PURMEREND -  Ondanks het iets mindere weer zal Koningsnacht en Koningsdag in Purmerend en Beemster een gezellig feest worden. De Koemarkt is de perfecte plek om dit te vieren maar de Kaasmarkt en Buurthuis Zuidoostbeemster doen op Koningsdag ook een duit in het zakje. Vandaag en morgen  gaat het los. De eerste festiviteiten beginnen vandaag, woensdag 26 april om 17.00 uur, als op de Koemarkt de Koningsnacht begint. Deze eindigt om 01.30 uur. De Koemarkt wordt omgetoverd tot de grootste dansvloer van Purmerend. Dj’s en zangers, waaronder Nick White, Fake Tits en Rob Lee, verzorgen de muziek en de cafés en restaurants hebben de bars buiten.

Het feest begint vandaag om 17.00 uur op de Koemarkt

Op Koningsdag, donderdag 27 april, zal opnieuw een reünieachtig sfeertje ontstaan op de Koemarkt. Een hapje eten, lekker wat drinken en dansen op gezellige muziek is de formule voor een top Koningsdag met jouw vrienden, familie en andere bekenden. John Keijer, Lange Frans en Billy Days poken het feestje nog eens extra op. De start is om 13.30 uur en het einde is rond 21.30 uur.

Vrijmarkt

Vrijmarkten zijn er tot 16.00 uur in de binnenstad en in het Leeghwaterpark. Op de Koemarkt is er een feestelijke én muzikale afsluiting van de dag. De vrijmarkt in de binnenstad is toegestaan in de Dubbele Buurt, Breedstraat, Willem Eggertstraat, Kaasmarkt, Schoolsteeg en Zuidersteeg. Voor alle duidelijkheid: niet op de Koemarkt. In het Leeghwaterpark is er als vanouds een grote vrijmarkt.

Boekenmarkt voor WelzijnWonenPlus

De Purmerendse lionsclubs organiseren op Koningsdag een boekenmarkt op de Kaasmarkt. De hele dag kunnen er boeken, LP’s en CD’s gekocht worden. De opbrengst daarvan is bestemd voor leuke activiteiten waarmee de clubs vrijwilligers en mantelzorgers van Welzijn Wonen Plus Purmerend sponseren. Een mooi moment om uw boekenvoorraad aan te vullen met leesvoer voor de vakantie of Lp’s voor thuis of cd’s voor in de auto als u op vakantie gaat van de zomer. De clubs hebben een flinke voorraad boeken en denken dat er voor iedereen wel een goed boek tussen zit. “We rekenen op een flinke opkomst, dus sla je slag en wees er vroeg bij”, luidt de oproep van Bert Bouman namens de lionsclubs.

Koningsdag Zuidoostbeemster

Ook Buurthuis Zuidoostbeemster viert Koningsdag. Het programma op 27 april ziet er als volgt uit.

Van 12.30 tot 16.30 uur zijn er leuke spelletjes voor de kinderen tot en met 12 jaar. Er is keuze zowel voor de kleintjes als de wat grotere kinderen uit de spelletjes. Wees er snel bij om een spellenkaart te kopen voor slechts € 5,- per kind (voorverkoop) op de website www.buurthuiszuidoostbeemster.nl/tickets/ Op de dag zelf zijn de kaarten € 6,- per kind. Ieder kind krijgt ook nog wat lekkers.

Rad van Fortuin

Om 14.00 uur en 16.00 uur draait het Rad van Fortuin voor de kinderen. Er zijn hiermee mooie prijzen te winnen. Loten voor het Rad van Fortuin kosten € 3,- per stuk. Ook de loten kunnen worden gekocht via www.buurthuiszuidoostbeemster.nl/tickets/

Tal van spelletjes

Op vertoon van de ticket haal je op 27 april de spellenkaart en/of de loten voor het Rad van Fortuin op. Met de spellenkaart hebben de kinderen toegang tot de spelletjes. Dit zijn onder andere Mega drakenbaan, Ballenbad huisje, Ezeltje prik, Blaasvoetbal, Kop van Jut, Kruiwagenrace, Ringwerpen, Twisterkleed, Voetbaldarts, Bierpulschuiven, Blikgooien, Domino XXL, Flipperkast, Hoefijzerring gooien, Hoedje wip, IJspegel vangen, Spijkerslaan, Stokkenwijk, Toren van Pisa XXL, Klimwand en Schminken.

Dit alles tussen 13.00 en 20.00 uur onder begeleiding van dj ‘Party Mixer’. Er zijn suikerspinnen, en diverse foodtrucks met o.a. snacks en pizza’s. Locatie: Buurthuis Zuidoostbeemster, Middenpad 2.


De lionsclubs houden op de Kaasmarkt een grote boekenmarkt ten bate van WelzijnWonenPlus.