Eenakter “Glad IJS” in Beemster huiskamer

Cultuur
Grootse actrices op klein podium bij Glad IJs.
Grootse actrices op klein podium bij Glad IJs. (Foto: aangeleverd)

BEEMSTER - Zondag 19 februari brengen Wivineke van Groningen en Jhanna Houweling hun eenakter “Glad IJs” in de huiskamer. Waar op dit kleine podium normaal muziek te horen is wordt deze middag de huiskamer omgetoverd tot theater. Twee Nederlandse bekende actrices voeren een gesprek tussen psychiater en haar cliënte. “Glad IJs” gaat over de wijsheid in pacht denken te hebben en hoe dat zich verhoudt tot de werkelijkheid. Niets is wat het lijkt.

Uniek: topactrices op klein podium in Beemster

Een psychiater in gesprek met haar cliënte? Er klopt iets niet. Gaandeweg neemt het gesprek een verrassende wending. Voor nieuwsgierigen en voor diegene die het kaf van het koren kunnen scheiden, zijn er inzichten in de kern der dingen. Begeeft men zich daarmee op glad ijs? Raakt men verstrikt in de meest recente, haast niet te bevatten wetenschappelijke ingewikkeldheden? Niets is wat het lijkt. Maar het publiek beleeft zeker een verrassende middag.

Bekende actrices

Wivineke van Groningen is een Nederlands actrice, speelde in vele producties in theaters, films en op televisie waaronder in Medisch Centrum West. Speelt vanaf 2017 de alternate voor de rol van koningin Wilhelmina in de musical Soldaat van Oranje en stond o.a. op de planken bij Toneelgroep Centrum. Ze was te zien in o.a. De Tweeling en Terug naar de Kust en nog vele, heel veel andere producties.

Jhanna Houweling is een Nederlands actrice, presentatrice en theatermaakster. Los van diverse theaterproducties acteerde zij in onder andere Goede tijden, slechte tijden, Goudkust en Oppassen!!! Tussen 2001 en 2002 presenteerde zij afwisselend met Albert Verlinde het programma RTL Boulevard. Jhanna is sinds 1997 eigenares van de productiemaatschappij JMH Producties waar vanuit zij diverse theaterproducties heeft gerealiseerd.

Reserveren

Deze twee actrices, met een staat van dienst waar je u tegen zegt, gewend op de grootste podia te staan, staan deze middag op een heel klein podium in de Beemster. Hoe uniek is dat! Laat u verrassen op zondag 19 februari, aanvang 15:30, entree € 17,50 inclusief uw gelag. Reserveren via: info@wiewatwaarop49.nl. Na reservering en betaling ontvangt u het adres.