Kerst met Carel Kraayenhof en Marietta Petkova in kerk Beets

Cultuur
Carel Kraayenhof en Marietta Petkova samen in de kerk van Beets.
Carel Kraayenhof en Marietta Petkova samen in de kerk van Beets. (Foto: )

REGIO - Vrijdag 22 december om 20.30 uur treden in de Kerk van Beets Carel Kraayenhof (op bandoneon) en Marietta Petkova (op piano) op met het autobiografisch getinte programma ‘De Hand van de Beer’. Twee meesters die elkaar instrumentaal gevonden hebben. 

Vanuit bewondering voor elkaars kunstenaarschap en een onmiskenbare klik ontstond het idee voor een gezamenlijke tournee. Met volksmuziek als onderliggend thema vertolken zij werken van onder meer Bach, Scarlatti, Schubert, en Argentijnse meesters als Piazzolla, Garçia en Piazzolla.

De composities worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, zoals die over beider fascinatie voor de legendarische klassieke pianist Svjatoslav Richter, wiens reuzenhand ooit het kleine kinderhandje van Marietta omvatte en ter ere van wie Carel een poëtisch pianowerk schreef, dat hij later speciaal voor Marietta omdoopte in Ruka na Metchka (‘Hand van een Beer’).

Kaarten kosten 25 euro. Reserveren is aanbevolen, via de website www.kerkbeets.nl Kaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar.