Marktstadtoernooi: strijden én plezier maken

Sport
Op het 'erepodium': bijna alle deelnemende clubs, helaas op het eerder uitgespeelde WBSV na. FC Purmerend, met de cup, in het midden.
Op het 'erepodium': bijna alle deelnemende clubs, helaas op het eerder uitgespeelde WBSV na. FC Purmerend, met de cup, in het midden. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND – Afgelopen woensdag streden zes voetbalclubs uit Purmerend en Beemster - FC Purmerend, De Wherevogels, Purmersteijn, ZOB, SV Beemster en WBSV -  op het terrein van FC Purmerend om de Markstadbokaal. FC Purmerend mocht aan het eind de wisselbokaal in het clubhonk zetten, maar voor alle aanwezigen en zeker de zo’n 500 voetballers in de vijftig deelnemende teams gold: het was een geweldige dag!

En zo ziet Simon Butter, voorzitter van FC Purmerend, het graag. “Het gaat om het samen sporten en samen plezier maken, dat is nog belangrijker dan het winnen van de cup. Iedereen heeft een hartstikke leuke middag gehad, dus wat ons betreft was iedereen de winnaar, ook de enthousiaste mensen langs het veld.“

Het Marktstadtoernooi is inmiddels traditie, maar het was door de fusie de eerste keer dat ook de teams uit de Beemster deelnamen. Zo werd de naam marktstad nog meer eer aan gedaan. En door de doelstelling om de wedstrijden op gelijkwaardig niveau te spelen konden ook de lagere teams zich onderscheiden.

Wesley Berkhout en Quinten Spaans, studenten van Horizon College, leidden, vanuit hun stage-opdracht Sport en Bewegen, samen met de vele vrijwilligers het toernooi in goede banen. En dat deden zij top, want zij zijn beiden geslaagd. “Zij hebben dit top geregeld”, zegt Simon. “En er alles voor ingezet. Het is leuk dat jonge mensen zich op deze manier onderscheiden, en ik hoop dat hun voorbeeld leidt tot meer stages waarin de jeugd wordt begeleid.” Al met al kijkt hij, en met hem alle deelnemers en aanwezigen, terug op een uiterst geslaagde en sportieve dag.  


De strijd tussen FC Purrmerend en Purmersteijn. (Foto: Han Giskes)


Voorbereiden met trainer Sam voor de wedstrijd tegen Wherevogels. (Foto: Han Giskes)