De feestdagen komen er weer en dat betekent meestal een piek in het aantal online bestellingen.
De feestdagen komen er weer en dat betekent meestal een piek in het aantal online bestellingen. Foto: Pixabay

Bibliotheek Hoorn helpt toekomstbestendig te kopen én verkopen

Algemeen

HOORN - Het is november, de feestdagen komen er weer aan. En dat betekent meestal een piek in het aantal online bestellingen. Black Friday en Cyber Monday zijn nieuwe fenomenen die met mooie kortingen ervoor zorgen dat we misschien nóg wel meer bestellen. Best leuk, maar niet toekomstbestendig? Daarom zijn er steeds meer duurzame initiatieven. In november helpt de Bibliotheek Hoorn je online te kopen én ook verkopen.

Refurbished, preloved, pre-owned, vintage, duurzaam, gerecycled... allemaal termen die je om de oren vliegen. Want we willen steeds minder nieuw en massaproductie. Maar hoe combineer je dat met online winkelen? En kun je dit ook voor de feestdagen doen? In de online Zoomsessie van donderdag 18 november om 19.30 uur wordt ingegaan op wat het online winkelen van de toekomst is. De bieb geeft tips over hoe je de beste items kunt vinden, de betrouwbaarheid van een webshop kunt controleren én de beste prijs vindt. Aanmelden kan via de website (agenda) of 0229-219441.

Een Blu-ray, tas of spel: die verkoop je gemakkelijk online. Maar een telefoon, tablet of laptop kun je ook verkopen. Hoe doe je dat succesvol en veilig? In de workshop van 25 november wordt besproken hoe en waar je een succesvolle advertentie plaatst. En je leert hoe je je apparaten leeghaalt, zodat je niet per ongeluk ook je gegevens verkoopt. Aanvang 19.00 uur. Kaarten zijn vijf euro en te reserveren via de website of aan de balie.

Elke donderdag staat Bibliotheek Hoorn in het teken van digitale vaardigheden. Meer weten? Kijk op de website en meld je aan voor de speciale digitale nieuwsbrief: www.bibliotheekhoorn.nl/digitaledonderdag .