De collega's van acrobaat Appie wensen hem beterschap met herstellen.
De collega's van acrobaat Appie wensen hem beterschap met herstellen. (Foto: Kerstcircus Haarlem)

‘Acrobaat Appie kan volledig herstellen na ongeval Rad des Doods’

Algemeen

HAARLEM - Wat een mooi nieuws voor acrobaat Appie. Hij kreeg van de artsen de prognose te horen dat hij volledig kan herstellen. Hans Klok was met zijn mede collega’s van Kerstcircus Haarlem vorige week vrijdag bij Appie op bezoek in het ziekenhuis, nadat hij een vreselijke val maakte bij zijn act, het Rad des Doods. 

In het ziekenhuis kregen de artiesten te horen dat het naar omstandigheden goed gaat met Appie. Hans: “Dat is echt geweldig nieuws. We zijn maar kort gebleven, want uiteraard moet hij vooral heel veel rusten. En dat gunnen we hem.’’ 

Namens alle artiesten overhandigde de illusionist acrobaat Appie een metersgrote ‘beterschapskaart’. Het was een emotioneel weerzien tussen de collega-artiesten. Hans Klok op Facebook: ‘’Appie is een schat van een man. We werken in Kerstcircus Haarlem al weken samen. Iedereen was in totale schok toen hij woensdagavond uit het rad des doods viel. We hebben ons moeten herpakken. The Show Must Go On!’’ 

Over het bezoek aan het ziekenhuis vertelt Hans: “Ik was echt ontroerd om Appie zo in de kreukels te zien. Maar zijn stralende lach door de pijn heen maakte alles goed. Wat een bikkel. Hij was echt blij al zijn collega’s te zien. Heel erg ontroerend.” 

Naast de beterschapskaart nam Appie ook cadeautjes en tekeningen in ontvangst die vooral kinderen in grote getalen voor hem naar het circus brengen. Appie is zich volledig bewust van alle hartverwarmende steunbetuigingen en dankt iedereen daar hartelijk voor.

Eerde meldde Haarlems Nieuwsblad online op de website Rodi Haarlem, dat woensdagavond 4 januari een circusartiest zwaargewond was geraakt. Rond 20.45 uur ging het mis toen een artiest viel tijdens een act. De hulpdiensten rukten groots uit. De politie, brandweer, meerdere ambulances en het traumateam kwamen ter plaatse. Inmiddels maakte de directie van het Kerstcircus bekend dat de rest van voorstellingen wel gewoon doorgingen. 

De directie van het circus en de gemeente Haarlem riepen via social media op om hulp te zielen bij de huisarts of slachtofferhulp, omdat het best heftig was om iemand te zien vallen. 

Vele kinderen die het nieuws te horen kregen, maakten massaal tekeningen en stuurden kaartjes om de acrobaat een hart onder de riem te schenken. Ook alle bezoekers van het kerstcircus de laatste dagen van de voorstellingen applaudisseerden extra hard toen de mededeling werd gedaan dat Appie er weer bovenop komt.

Afbeelding