UPDATE

Show must go on! ‘Gevallen acrobaat hoeft niet te worden geopereerd’

Algemeen
De acrobaat is buiten levensgevaar.
De acrobaat is buiten levensgevaar. (Foto: NieuwsFoto.nl)

HAARLEM - Goed nieuws voor de Acrobaat die eergisteren tijdens zijn act viel bij Kerstcircus Haarlem. Dat meldt de directie. Verder waarderen zij de hartverwarmende reacties van de toeschouwers tijdens de eerste show na het ongeval.’

Reactie Directie Kerstshow Haarlem:

“THE SHOW MUST GO ON! Want dat is wat de artiesten zelf altijd willen! De eerste show na het ongeval was hartverwarmend. En er komen er nog 2! Dank voor uw juichorkanen! Dank voor de tekeningen en de cadeautjes voor de gevallen 46-jarige acrobaat!

Het goede nieuws: onze ‘Appie de Acrobaat’ hoeft gelukkig niet te worden geopereerd aan zijn gebroken bekken! Fantastisch nieuws, want dat was best even spannend. Achter de schermen staat iedereen voor elkaar klaar. 

Producent René Duursma: ,,We zijn heel erg geschrokken. Iedereen leeft mee met ‘onze’ Appie. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hem.’’En nog meer goed nieuw: vanaf nu is het Rad des Doods weer in volle glorie tot en met zondag bewonderen in het enige echte Kerstcircus Haarlem!”

Eerdere berichtgeving:

HAARLEM - Het Kerstcircus Haarlem is vanochtend naar buiten gekomen met een update over de toestand van de acrobaat die gisteravond tijdens een circusact van grote hoogte naar beneden is gevallen. 

Update 5 januari  09.30 uur

Kerstcircus Haarlem: “Bij de acrobaat, die helaas woensdagavond tijdens de voorstelling is gevallen, zijn meerdere breuken aan ribben geconstateerd. Ook ivm privacy zijn wij terughoudend met mededelingen, ook weten wij nog niet alles. Wij verzoeken nadrukkelijk om rust voor onze getroffen artiesten;- Alle geplande voorstellingen gaan gewoon door.

We danken iedereen voor de talloze blijken van medeleven en dat wordt ook zeer door de getroffen artiestengroep gewaardeerd.”

Directie, artiesten en medewerkers Kerstcircus Haarlem

Eerdere berichtgeving:

Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens aanwezigen zou een acteur tijdens een act van hoogte zijn gevallen. Op Facebook delen mensen foto’s van de act waar al eerder artiesten bijna vielen. Het circus is na het ongeval direct ontruimd.

De gemeente Haarlem verwijst aanwezigen door naar slachtofferhulp omdat de gebeurtenis impact kan hebben