De Derde Helft USV Hercules.
De Derde Helft USV Hercules. ((Foto: Björn Martens))

Derde helft in clubhuis Kolping Boys

ALKMAAR - Wie denkt dat de derde helft alleen symbool staat voor bier en vette frituurhapjes heeft het mis. De Alkmaarse voetbalvereniging Kolping Boys start namelijk met De Derde Helft, een programma van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel de sportkantine een vernieuwde functie geven, namelijk een centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten, een kop koffie en een goed gesprek. Het project - dat in Alkmaar de primeur voor Noord-Holland wordt - trapt woensdag 27 november om 14.00 uur af. Oud AZ-spelers, waaronder Henk van Rijnsoever, verzorgen een clinic Walking Football en de bekende Alkmaarse biljarter Mike Hofland houdt een clinic biljarten. John van Oord, voorzitter ouderencommissie van Kolping Boys, kijkt er naar uit.

"Ik heb her en der al wat gepeild en de behoefte is er zeker", weet Van Oord. "Ouderen die de stap naar een buurthuis te groot vinden, kunnen hier gezamenlijk activiteiten doen. Nu bieden we naast walking football en biljarten ook Jeu des Boules, darten, keezen en sjoelen aan. Maar een historische wandeling of wijnproeverij zou in de toekomst ook kunnen. We beginnen om 14.00 uur met z'n allen, waarna de deelnemers hun activiteit doen. Vervolgens sluiten we gezellig met een drankje af, dus De Derde Helft doet zijn naam eer aan. We zijn de eerste club in Noord-Holland die voor dit project in aanmerking komt. Bij succes wordt het project ook naar andere clubs uitgerold. Ik heb er vertrouwen in. Kijk bijvoorbeeld naar walking football. Dat begon aarzelend, maar is nu een hype. De ouderen van nu zijn nog hartstikke fit en willen graag wat doen. Ik denk echt dat het een succes wordt.

Eenzaamheid

Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelt met haar partners interventieprogramma's ter voorkoming en als bestrijding van eenzaamheid en rolt deze landelijk uit. Hiermee zorgt het fonds er niet alleen voor dat ouderen in beweging komen, maar ook dat zij sociaal actief blijven. Het doel van De Derde Helft is om 55-plussers de komende twee jaar te helpen actief te blijven en hen de mogelijkheid te bieden zich als vrijwilliger of deelnemer aan te sluiten bij de Derde Helft. Het programma wordt aangeboden bij sportverenigingen waardoor de kantine een plek wordt waar ouderen uit de buurt elkaar kunnen blijven ontmoeten.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten