Sportieve kerstvakantie-activiteiten

Algemeen
Voor iedere leeftijdsgroep is er een sportieve activiteit om zich lekker te kunnen uitleven.
Voor iedere leeftijdsgroep is er een sportieve activiteit om zich lekker te kunnen uitleven. (Foto: Alkmaar Sport)

ALKMAAR - De kerstvakantie is dit jaar van 25 december tot en met 9 januari. De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren in de Kerstvakantie diverse activiteiten voor de jeugd en jongeren in Alkmaar. 

De dreumesinstuif is 7 januari in De Meent voor de allerkleinsten tot 5 jaar.

Jeugd

De sportspektakels zijn er voor de kinderen tot 12 jaar. Die zijn 28 december in sportcomplex Oosterhout en 30 december in De Meent. Op 6 januari wordt in sporthal Hoornse Vaart een NERF battle georganiseerd voor kinderen van 8 tot 13 jaar  die in twee groepen met elkaar de strijd aangaan. Freerunnen kan op 6 januari ’s middags in de sportzaal van ontmoetingscentrum De Rietschoot.

Jongeren

Op 29 december kan iedereen van 6 tot 18 jaar meedoen met een gratis winterbootcamp bij wijkcentrum De Rekere tussen 10.30 en 14.00 uur. Wie van zaalvoetbal houdt kan op 30 december gratis meedoen aan een leuk toernooi in sportcomplex Oosterhout of op 31 december in sporthal Alkmaar-Noord of 3 januari in wijkcentrum De Oever.

Open lessen

Voor alle activiteiten geldt dat je je van te voren dient in te schrijven, dit kan via www.alkmaaractief.nl. De kosten liggen tussen de € 1,-  en € 4,-. Ook vind je hier diverse open lessen van Alkmaarse sportaanbieders, waar je ook in de kerstvakantie (vaak gratis) aan mee kan doen. 

De dreumesinstuif is een echt feest voor de kleintjes.