Kerstmannen Gedempte Nieuwesloot vragen aandacht voor kinderoncologie

Algemeen
Santa Maxima Nederland deelt gratis knuffels uit om aandacht te vragen voor kinderoncologie.
Santa Maxima Nederland deelt gratis knuffels uit om aandacht te vragen voor kinderoncologie. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR- Vandaag stonden er opeens tien kerstmannen op de markt op de Gedempte Nieuwesloot. Zij deelden gratis knuffels uit aan vrolijke en verbaasde kinderen die langsliepen. De Santa’s doen regelmatig acties voor hun goede doel: de kinderen in Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. 

Een van de Kerstmannen is Minko van Es uit De Rijp. Samen met Arno van Kampen heeft hij het platform Santa Máxima Nederland opgericht. Als Kerstmannen halen zij geld op voor de afdeling Verblijf en Activiteiten van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. “Door als Kerstman een lach te toveren op het gezicht van voorbijgangers, creëren wij aandacht voor onze missie”, vertelt Minko. “In 2020 hebben wij dankzij vele donaties 13.222 euro opgehaald. Omdat wij een platform zijn en geen stichting gaat 100% van alle donaties rechtstreeks naar het ziekenhuis.”


vincentdevriesfoto.nl

Prinses Máxima Centrum

Ongeveer zeshonderd kinderen in Nederland krijgen de diagnose kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt. Meer informatie via https://www.maximaalinactie.nl/team/santa-maxima-nederland 

Bekijk de Santa’s op facebook via deze link

Afbeelding